Hlavní obsah

Byla to hektika, ale Heinz se Brnu stihl upsat

Zdeněk PavlisSport.cz

Pouhých deset hodin před vypršením přestupního termínu se legionář Marek Heinz rozhodl pro návrat z toulek cizinou domů a úpis fotbalovému Brnu. V úterý dopoledne přiletěl z francouzského Nantes do Prahy, po poledni si plácl s brněnskými činovníky, kteří ještě odpoledne jeho transfer zaregistrovali na pražském Strahově. Smlouva zní na dva a čtvrt roku s roční opcí.

Článek

Hektika to byla náramná. Pro Heinze, brněnské bafuňáře i pro manažera Pavla Zíku. „V Nantes jsem nehrál, proto jsem se rozhodl pro návrat. Věřím, že mně změna pomůže,“ vykládal exreprezentant Marek Heinz, co ho přimělo k návratu domů.

Pod Haškem v St.Etienne byl nejšťastnější

Kanonýr, jenž figuroval v Brücknerově reprezentačním výběru na bronzovém evropském šampionátu před čtyřmi lety v Portugalsku i na nepovedeném mistrovství světa před dvěma lety v Německu, oblékl dres národního mužstva naposledy v listopadu roku 2006. Do Francie odešel na vábení Ivana Haška, který ho zlákal do St. Etienne.

„Sehrál jsem tam osmadvacet zápasů a byl jsem hrozně šťastný. A nejen fotbalově. Kdyby neodešel Ivan Hašek, neopustil bych St. Etienne ani já. Jenže jakmile se role hlavní trenéra ujal asistent, přístup ke mně se zásadně změnil,“ přiznal Marek Heinz, jenž nakonec skončil v Nantes. I tam ale vysedával jen na lavičce náhradníků. „Vždyť já už pomalu sedm měsíců nehrál zápas,“ přiznával legionář při návratu z toulek cizinou.

Brno pošle do Francie pět miliónů

„Proto jsme se rozhodli, že ho přivedeme zpátky do Čech. Od konce minulého týdne byl přestup vlastně nachystán, dolaďovali jsme jen poslední detaily,“ prozradil pro Sport.cz hráčův manažer Pavel Zika. O transferové částce mluvit nechtěl, podle zdrojů Sport.cz by se měla pohybovat mezi třemi až čtyřmi milióny korun.

„Smlouva zní na dva a čtvrt roku s tím, že je v ní zahrnuta i roční opce,“ potvrdil pro Sport.cz brněnský ředitel Radek Bělák, který smlouvu s Heinzem podepisoval.

Heinz: Prosím o shovívavost

„Rozhodující slovo měla rodina. Mladší dceři je sice teprve šest, ale ve Francii by už musela do první třídy. Nechtěli jsme, aby od rána do večera seděla ve škole,“ přiznal Heinz, co ho přimělo k návratu.

S Brnem jednal pomalu dva měsíce, ale... „Ale až v posledních dnech nabrala jednání spád. Před tím to jednou vypadalo na návrat, pak ale zase všechna rokování uvízla na mrtvém bodě,“ netajil, že transfer nebyl právě jednoduchý.

Reklama

Související témata: