Hlavní obsah

Mladá Boleslav porazila Příbram a do pondělí převzala vládu nad ligou

Zdeněk PavlisSport.cz

Až do pondělního derby pražských "S" převzala vládu nad fotbalovou ligou Mladá Boleslav. Středočeši totiž v neděli porazili Příbram a až do duelu Sparty se Slavie vyhoupli na špici ligy. To nejlepší nabídne deváté kolo fotbalové ligy až v pondělí, kdy je na programu nejprve derby pražských "S" a poté večerní duel probuzeného ostravského Baníku s Libercem.

Článek

Už před zápasem s Příbrami si mladoboleslavský trenér Pavel Hapal přál, aby Středočeši převzali alespoň do pondělí vládu nad ligou. Jeho svěřenci koučovo přání splnili. V duelu s nováčkem z Příbrami, který se zmohl jen na zdržování, měli od začátku více ze hry a po půlhodině šli zaslouženě do vedení gólem hlavičkujícího Procházky. Po hodině přidal Kalina druhou branku a bylo definitivně rozhodnuto. Penalta proměněná hostujícím Huňou už znamenala jen korekci výsledku. Mladá Boleslav si ovšem zásluhou Pecky výhru pojistila, tři body získala a do pondělního podvečera vede ligu.

V azylu zase tři body

Tři tolik potřebné body vydřel v žižkovském azylu i tým Bohemians. Už v 11. min. dal totiž Zoubek z penalty nařízené za ruku teplického Merziče vedoucí gól a Severočeši museli od té chvíle dohánět jednobrankové manko. Do přestávky se jim do nepovedlo, i když třeba Vachoušek měl šanci víc než vyloženou. Bohemians sice nastaly problémy před přestávkou, kdy se autor vedoucího gólu a nejlepší muž zápasu Zoubek zranil a musel být střídán, ale nakonec těsné, ale zasloužené vítězství hlavně zásluhou výtečného gólmana Beláně udrželi, takže si v tabulce rovněž polepšili.

Olomouc porazila Žižkov

Vítězství si na konto připsala i Olomouc, která v zajímavém zápase zdolala Csaplárovu Viktorii Žižkov 2:0 brankami Melinha a Janotky. Pro žižkovského kouče je to už třetí prohra ve čtyřech zápasech, co mužstvo vede namísto odvolaného Stanislava Grigy. Žádný div, že Viktorka spadla pod čáru ligového ponoru.

V duelu dvou týmů tonoucích u dna ligové tabulky se rozešlo Kladno s Českými Budějovicemi bez branek, i když šancí byla na obou stranách celá řada. Domácí nastřelili Procházkou dvakrát tyč, hostující Homoláč ji trefil také, alé branku nakonec nedalo ani jedno mužstvo. Pro Kladno zdecimované zraněními je však i remíza úspěchem, bod bral ovšem i hostující trenér Tobiáš, pod jehož vedením Jihočeši ještě neprohráli.

V Jablonci přišly góly po přestávce

V nedělní večerní televizní dohrávce porazil Jablonec Brno. Po bezgólové první půli šli po přestávce do vedení Severočeši gólem Valenty, za sedm minut přidali po nádherné střele Michálka druhou branku a tři body už si nenechali sebrat. Jak se zdá, bouřka, která se strhla po prohře v minulém kole v Českých Budějovicích a po níž rozdával trenér Komňacký pokuty, pomohla.

Zato Brno na severu Čech zklamalo a za celý zápas se do žádné pořádné šance nedostalo. Ani přítomnost navrátilce Marka Heinze, jenž se v týdnu vrátil z francouzského angažmá, Uličného týmu nepomohla.

Reklama