Hlavní obsah

Olomouc - Žižkov 2:0Hanáci se po šesti zápasech konečně zase radovali z výhry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Melinho 1 : 0
70. Janotka 2 : 0

Fotbalisté Olomouce porazili Žižkov 2:0 a přetrhli šňůru šesti zápasů bez vítězství. O výsledku rozhodl gól Melinha z 34. minuty, střídající Janotka po minutovém pobytu na hřišti ve druhé půli výhru Sigmy zpečetil. Žižkov potřetí za sebou prohrál a navíc se mu v závěru po vzájemné srážce zranili stopeři Gabriel s Bestou.

Článek

Olomoucká sestava prošla několika změnami. Kouč Psotka dal vůbec poprvé v kariéře důvěru v základní sestavě mladému útočníkovi Pospíšilovi a jeho debut mohl být dokonalý: v šesté minutě výborně hlavičkoval ke vzdálenější tyči, ale Bartalský jeho pokus vytáhl.

Začátek byl zajímavý z obou stran. Žižkov totiž bleskově kontroval střelou Straceného, kterou brankář Drobisz vyrazil na roh a po něm musel zlikvidovat i nebezpečnou hlavu Šťastného.

Kvalita však poté upadla. Domácí ani hosté nedotáhli žádnou akci až do koncovky, přesto Olomouc poločas vyhrála. Hosté dali na moment před pokutovým územím prostor Melinhovi, který ze sedmnácti metrů podstřelil beka Šťastného a byť jeho rána nebyla nijak prudká, Bartalský na ni nedosáhl.

Žižkov po půli nahradil nevýrazného Demjana Kalodem, ale hostující ofenzíva neprocitla. Nejblíž gólu byl v 63. minutě Švancara, který obelstil Škerleho a jeho lišácký lob skončil na břevnu. Domácí svůj zasloužený triumf zpečetili dvacet minut před koncem: Hubník donutil k chybě Gabriela a střídající Janotka se z pravého rohu pokutového území po minutovém působení na trávníku zaskvěl nádherným obloučkem do žižkovské sítě.

Viktoria už neměla co bránit. Vrhla se do útoku, čímž uvolnila manévrovací pole tvořivým hráčům soupeře. Pasy za otevřenou obranu servíroval Melinho, ale ránu Hubníka vykopl Bartalský. Hubník vypíchl i pomalou přihrávku žižkovské obrany na gólmana, dostal se však do úhlu a zamířil jen do boční sítě. Žižkov už porážku ani nezmírnil, i bombu Šťastného totiž vyboxoval pozorný Drobisz.

Hosté dohráli jen v devíti. Gabriel se minutu před koncem ve výskoku ošklivě srazil se spoluhráčem Bestou, kterého odnesli na nosítkách. Otřesený Gabriel odešel po svých, ale s krvavou ránou na hlavě.

Olomouc - Viktoria Žižkov 2:0
Branky: 34. Melinho, 70. Janotka. Rozhodčí: Jílek. Žluté karty: Hořava, Onofrej - Stracený. Diváci: 3567. Poločas 1:0.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Hudec, Komárek, Onofrej - Kaščák, Rossi - Hubník (88. Štěpán), Melinho, Hořava (59. Ordoš) - Pospíšil (69. Janotka). Trenér: Psotka.
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Besta, Gabriel, Xavier - Stracený (56. Kučera), Procházka, Vozábal (75. Novotný), Koukal - Demjan (46. Kalod), Švancara. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: