Hlavní obsah

Oni nechtěli hrát fotbal, zlobil se na Žižkově naštvaný teplický Sabou

Karel FeltPrávo

Hodně naštvaný odcházel z kabiny po zápase na Žižkově kapitán Teplic Jiří Sabou. Fotbalista, jenž prožil na žižkovském hřišti časy dobré i zlé, odtud podruhé během ligového podzimu odjížděl s prázdnou. Severočeši totiž pod televizní věží prohráli ve druhém kole s Viktorkou a teď i se střížkovskými Bohemians, kteří jsou na Žižkově v azylu.

Článek

„Oni nechtěli hrát fotbal. Od desáté minuty zalezli, zdržovali, polehávali... Asi tak musí hrát, když nikde nejsou doma,“ říkal hodně naštvaně Jiří Sabou. „Penalta byla hodně přísná, Merzič měl ruku u hlavy, pak už to nebyl fotbal. Do toho rámce zapadl i výkon rozhodčího, který neudělal nic proto, aby se fotbal hrál. V závěru jsem se na něj zlobil proto, že jsem dal gól a on ho pro údajný faul Smejkala neuznal,“ rozhodil bezmocně rukama.

Na taxíky se nevymlouval

Na opožděný příjezd taxíky způsobený tím, že teplický autobus uvízl na Chodově v zácpě u hromadné havárie, se nevymlouval. „Určitě nám to nepomohlo, ale vymlouvat se na to nemůžeme. Naštvaní musíme být především na sebe, protože jsme přes všechno měli vyhrát. Na podzim jsme na Žižkově bohužel ztratili šest bodů,“ přiznal Sabou. „Ruku mi nastřelili, ale bylo to moc přísné. My jsme se pak nedostali ke svojí hře a nehráli to, co jsme chtěli,“ dodal smutný Samir Merzič.

Na Střížkově vládne spokojenost

Střížkovský Pavel Macháček naopak zářil spokojeností. „V první půli hrály Teplice na jednoho útočníka, takže nebyly až tak nebezpečné. Po změně stran už měly na hřišti tři. Nakopávaly balóny do šestnáctky, takže vzadu jsme to měli těžké. Zvládli jsme to ale bez gólu, což je paráda,“ liboval si obránce Bohemians.

S deseti body jsou hráči Bohemians po devíti kolech spokojení. Mrzí je ale zranění Davida Zoubka, který musel v závěru první půle odstoupit a  ještě v neděli večer dostal na kotník sádru. „To je škoda. Uvidíme, jak rychle se uzdraví. My jsme určitě spokojení s bodovým ziskem,i když jsme toho doma měli uhrát víc. Na druhou stranu porazit Liberec a Teplice, to má váhu. Teď bude reprezentační přestávka, takže máme čas se na pokračování ligy dobře připravit, dodal Macháček.

Reklama

Související témata: