Hlavní obsah

Nejsme žádní nazdárci, vzkazuje z hostování na čtvrté štaci Jeslínek

Jan KrůtaSport.czPrávo

Stal se z něho fotbalový turista, neboť z pražské Letné postupně odchází, vrací se, marně bojuje o šanci prosadit se do sestavy Sparty a znovu tudíž míří na hostování. Teď už je Jiří Jeslínek na čtvrté štaci, neboť po Českých Budějovicích, Mostu a Kladnu obléká barvy střížkovských Bohemians.

Článek

Jste hráčem Sparty, ale v jejím týmu jste se neprosadil do sestavy. Proč jste odešel do týmu střížkovských Bohemians?

Ve Spartě jsem od začátku sezóny moc šancí nedostával. Řešili jsme s manažerem, kam půjdu. Chtěl jsem jít do Kladna, kde už jsem působil, ale Sparta se domluvila s Bohemians. Jsem rád, že mi tady dali šanci, chtěl mě trenér, což bylo důležité. Je lepší hrát ligu někde jinde, než ve Spartě sedět na lavičce nebo se vůbec nedostat do nominace na zápas.

Jak jste do nového týmu zapadl?

To bylo bez problémů. Je tady dobrá parta a jsem spokojen. Samozřejmě máme skromnější podmínky, ale bojujeme v lize o přežití. Chceme ukázat, že nejsme žádní nazdárci. Prvořadým cílem je záchrana, proto se snažíme bojovat pokaždé na maximum a dokazujeme, že jsme schopni hrát s každým.

Hrajete v základní sestavě, ale gól jste jako útočník zatím ještě nedal...

To je taky jediné, co mě trápí. Je fakt, že nastupuji spíš z pravé strany jako záložník, ale na koncovce musím zapracovat. Trenér i kluci mi říkají, ať jsem v klidu, že ty góly přijdou.

Váš současný tým jste v minulé sezóně vyřadil v dresu Sparty v semifinále domácího poháru, když jste se trefil v obou zápasech. Předhodili vám to tady?

Občas něco zaslechnu. Třeba dnes na konci zápasu s Teplicemi mi fanoušci u lajny říkali, že když udržíme výhru, tak mi ty góly odpustí...

Jak moc je pro vás těžké, když pořád pendlujete po hostování?

Není to nic příjemného, ale kdybych to měl pořád řešit, tak se asi zblázním. Beru věci jak jsou. Už jsem byl v Budějovicích, v Mostu, na Kladně a teď tady. Ale je mi teprve jednadvacet a lepší hostovat a hrát ligu, než kopat ve Spartě za béčko. Pořád věřím, že se tam jednou chytnu. Teď jsem do konce roku v Bohemians a v zimě budu ve Spartě znovu bojovat o šanci.

Reklama