Hlavní obsah

Jablonečtí si řekli o smazání pokut

JABLONEC NAD NISOU

Po tristním výkonu v Českých Budějovicích, za nějž dostali dokonce pokuty, fotbalisté Jablonce proti Brnu zabrali. Hrozba finanční sankce asi padla na úrodnou půdu.

Článek

„Za Budějovice jsme kromě interního postihu sklidili kritiku ze všech stran. A po takové sprše bychom si přáli snadnějšího soupeře než Brno, bojující o evropské poháry. Ale hráče musím za přístup tentokrát pochválit. Bylo to o vůli, chtění a nasazení. Poradili jsme si s obávaným vířivým fotbalem v podání soupeře,“ shrnul duel jablonecký trenér František Komňacký. „Hráči i já doufáme, že vedení klubu bude shovívavé a pokuty nám smaže,“ zamyslel se zkušený kouč.

První branku Jablonce vstřelil ofenzivní záložník Jiří Valenta. „Výkon v prvním poločase nebyl ideální. O přestávce ale bouřka v kabině neproběhla. Trenér nás jen nabádal, abychom hráli důrazně a víc bojovali a vytvářeli si šance,“ povídal fotbalista, který se radoval z premiérové trefy v této sezóně. „Dostal jsem přihrávku od Igora Žofčáka a soustředil jsem se na to, abych hlavně trefil branku. Přálo mi i štěstí. Z toho gólu mám velkou radost, protože i na tréninku si mě spoluhráči dobírali, že už je na čase, abych se prosadil i v zápase,“ usmál se Valenta, který se postupně propracoval do základní jedenáctky.

Valenta: Doufám, že si místo v sestavě udržím

„Zpočátku sezóny jsem nehrál. Týmu se dařilo a nebylo třeba hýbat se sestavou. Nastoupil jsem až proti Žižkovu, ale následně v Budějovicích už ne. V týdnu se zranil Luboš Loučka, a tak jsem proti Brnu místo něj naskočil já. Doufám, že si místo udržím co nejdéle,“ líčil záložník.

Dobrou střeleckou formu prokazuje další záložník Tomáš Michálek, který se gólově prosadil dvakrát po sobě. „V Budějovicích ale moje branka body nepřinesla, takže ta trefa do sítě Brna je cennější, když jsme vyhráli. Inspiroval mě svým gólem Jirka Valenta. Počkal jsem si na odražený míč za hranicí pokutového území a povedlo se mi ho nádherně trefit tak, že skončil v šibenici. Byla to pojistka, pak už jsme šanci nepustili,“ pokýval hlavou krajní záložník, který vévodí historické klubové tabulce střelců Jablonce. „To je osobní statistika, ale prvořadé jsou týmové výsledky,“ tvrdil Michálek.

Brněnský trenér Petr Uličný uznal, že Jablonec vyhrál zaslouženě: „Bylo to o prvním gólu. Kdo ho dá, má zpravidla blíž k vítězství, což se potvrdilo.“

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava