Hlavní obsah

Heinz podařenou premiéru neprožil

JABLONEC NAD NISOU

Po více než čtyřech letech se vrátil do české ligy fotbalista Marek Heinz. Prvoligová premiéra v dresu 1. FC Brno se mu však v Jablonci nepovedla, jeho tým prohrál 0:2. A to shodou okolností na hřišti mužstva, s jehož trenérem Františkem Komňackým získal v roce 2004 mistrovský titul s Baníkem Ostrava.

Článek

„V žádném případě nemohu být spokojen. Byli jsme moc zatažení. Nechali jsme Jablonci hodně prostoru, aby kombinoval. Hráli jsme na osmdesáti metrech a takhle se nedá uspět. Honili jsme balón místo toho, abychom se dostávali do šancí. Měli jsme soupeře lépe napadat,“ líčil Heinz, který se pokusil několikrát o technické parádičky. „Fotbal jsem snad nezapomněl. Domácí obránci mě tvrdě střežili, ale to k fotbalu patří. Kdybychom vydřeli aspoň bod, určitě bychom na tvrdost nežehrali. Ale nebyli jsme aktivní,“ dodal zkušený fotbalista.

Trenér Petr Uličný na adresu nové posily poznamenal: „Marek přišel před pár dny z Francie, kam se ještě vrátí kvůli stěhování. Stihl dvacet minut pohárového zápasu na Slovácku a to bylo před ligou málo. Potřebuje se s mužstvem ještě více sžít. Víme o něm, že je to kvalitní hráč a snad to v budoucnu v Brně ještě prokáže.“

Reklama

Související témata: