Hlavní obsah

Baník bude proti Liberci zapomínat na vyřazení z Poháru UEFA

Na ostravských Bazalech se v posledním utkání 9. kola ligy v pondělí představí proti domácímu celku fotbalisté Liberce. Oběma týmům se v poslední době daří. Baník vyhrál poslední dva ligové duely a jen velmi smolně vypadl se Spartakem Moskva z Poháru UEFA. Severočeši si zase v minulém kole poradili se Spartou a doma ji rozdrtili 3:0.

Článek

Baník ve čtvrtek smolně vypadl z Poháru UEFA, když na půdě moskevského Spartaku pouze remizoval 1:1 a po domácí prohře 0:1 se se soutěží loučí. Proč smolně? Protože svěřenci trenéra Karla Večeři několikrát orazítkovali brankovou konstrukci. „Bohužel, takový je fotbal. Myslím si, že kluci budou schopni nezdar hodit za hlavu, protože vědí, jak důležité utkání je čeká,“ nechal se slyšet Večeřa.

Ostravský stratég si liboval zlepšené hry svého celku, zároveň si je však vědom, že je potřeba kvalitu potvrdit v nadcházejícím duelu. „Věřím, že výborný výkon z Moskvy bude pro tým dalším povzbuzením,“ dodal. Proti němu se postaví Ladislav Škorpil na lavičce Liberce, který v minulém kole porazil doma pražskou Spartu 3:0 a dotáhl se na čelo prvoligové tabulky.

Utkání začíná až ve 20:00, protože Baník kvůli pohárovým povinnostem a následnému reprezentačnímu srazu mohl hrát pouze v pondělí, a protože duel nesměl kolidovat s televizním přenosem z pražského derby, mohlo se začít nejdříve v 19:15. Výkop byl ale nakonec ještě o 45 minut posunut, aby se na stadión stačili dopravit i návštěvníci hokejového utkání Víktovice - Sparta.

Reklama

Související témata: