Hlavní obsah

Sparťanští rowdies hrozili vedení defenestrací

PRAHA

Na Letné bylo po pondělním derby pražských „S“ pěkně horko. Před hlavní tribunou se shromáždily na dvě stovky sparťanských rowdies, kteří se skandovanými hesly dožadovali odstoupení vedení a odchodu hráčů. Vzduchem létaly ohlušující dělobuchy a na pomoc museli být povoláni těžkooděnci, celou situaci monitoroval i policejní vrtulník.

Článek

Několik minut po skončení derby pražských „S“ na Letné, ve kterém sešívaní po dobrém výkonu vyhráli 4:1, se příznivci Sparty rozhodli, že dají najevo svůj nesouhlas s tím, kam se jejich milovaný klub v poslední době ubírá. Ve čtvrtek totiž sparťané vypadli z Poháru UEFA a v minulém kole podlehli v Liberci 0:3.

Pro svůj improvizovaný protest si vybrali sektor před tiskovým střediskem a svůj nesouhlas nejen s vedením dávali hlasitě najevo. Terčem jejich pokřiků se stalo vedení Sparty a také samotní hráči. Nechyběla hesla jako: „Křetinský, demisi! Křetinský, demisi!“, „My chceme Spartu!“ či „Hráči ven! Hráči ven!“

Kvůli skandujícím fandům muselo dokonce vedení narychlo změnit místo konání oficiální pozápasové tiskové konference a na pomoc povolat policejní těžkooděnce. Muži zákona vybaveni pendreky a štíty celou situaci monitorovali a nepřipustili žádný vážnější konflikt. Vzduchem přesto létaly ohlušující dělobuchy. Nechyběly ani urážky, jejichž adresátem byl často šéf klubu Daniel Křetinský.

Reklama

Související témata: