Hlavní obsah

Vinu neseme my, nikoliv trenér, kál se po ostudě v derby sparťan Vacek

Fotbalisté Sparty nebyli před pondělním derby se Slavii favoritem, jednoznačný debakl 1:4 ale tipoval asi jen málokdo. Letenští na domácím hřišti propadli na všech frontách a utrpěli největší porážku od podzimu 2005, kdy skončil duel na hřišti Slavie stejným výsledkem. "Zase nám chyběl pohyb, vůbec jsme druhou půli nezvládli. Jen jsme míče nakopávali," smutnil po utkání záložník Sparty Kamil Vacek, který neměl daleko k slzám.

Článek

Proč jste tak evidentně zaostávali v derby za hráči Slavie a utkání nezvládli?

Neumím si to vysvětlit. Všichni jsme se strašně těšili. Byli jsme nažhavení, koncentrovaní, ale dopadlo to krutě. Slavia nás předčila po všech stránkách. Nedokázali jsme jí konkurovat v ničem. Navíc jsme udělali při prvních dvou gólech hrubé individuální chyby. Ty dvě trefy nás položily. Zbytek zápasu jsme s výjimkou určitých pasáží vůbec nezvládli.

Cítili jste v průběhu utkání naději na zvrat?

Snad po mém gólu. Brzy poté měl Karol Kisel velkou šanci. Kdyby ji proměnil, možná bychom derby otočili. Ale Vaniak ho vychytal. To byl klíčový moment.

Co jste si říkali v průběhu přestávky, kdy jste prohrávali rozdílem jediného gólu?

Trenér Lavička zvýšil hlas. Nabádal nás, abychom pokračovali ve hře a nasazení ze závěru prvního poločasu, protože tam jsme byli nahoře. Jenže efekt byl nulový. Sami jsme se burcovali. Ale nebylo to platné. Zase nám chyběl pohyb, vůbec jsme druhou půli nezvládli. Jen jsme míče nakopávali.

Jak vám bylo, když se fanoušci v závěru utkání obrátili proti vlastnímu týmu?

Na hřišti jsem jejich skandování moc nevnímal. Když jsem ale vystřídal a seděl na lavičce, dobře jsem si všechno uvědomoval.

Máte vysvětlení pro další špatný výkon týmu?

Nemám. Musíme si sáhnout do svědomí, jestli jsme odvedli všechno. Vina je na nás hráčích, nikoliv na trenérovi Lavičkovi. Dostali jsme tři góly v Liberci, vypadli z Poháru UEFA a vyhořeli v derby. Prožíváme krutý týden. Musíme s nápravou začít u sebe.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice