Hlavní obsah

Lavička dostal od sparťanského bosse ultimátum esemeskou

PRAHA

A pak že se historie neopakuje! Vůdce sparťanské kabiny Karel Poborský se před třemi lety po konfliktu s tehdejším koučem Hřebíkem dozvěděl o vyhazovu z „esemesky“, kterou mu letenský boss Daniel Křetínský poslal, trenér Vítězslav Lavička dopadl podobně. V noci po debaklu v derby se Slavií mu šéf Sparty adresoval mobilem textovou zprávu, kdy má v úterý předložit návrh na radikální řešení současné situace.

Článek

„Je to pro mě běžný a zcela normální způsob komunikace,“ vysvětloval tehdy Křetínský, jenž ultimatum pro Lavičku řešil obdobně. Po pondělním prvním kole jednání letenské generality, na které byl nakonec i trenér pozván, zase esemeskou. V úterý vpodvečer zasedne nejužší vedení Sparty sestávající se z předsedy představenstva Daniela Křetínského a manažera Jozefa Chovance ke druhému kolu, na které si pozvalo i trenéra Vítězslava Lavičku.

Hráz mlčení na Letné

„Nedokážu odhadnout, zda dospějí už v úterý k nějakému závěru,“ bránil se zahrát si na prognostika mluvčí Sparty Jakub Otava.

Šéf Sparty Daniel Křetinský, jehož demisi požadovaly bezprostředně po derby asi dvě stovky letenských fanoušků srocených před tribunou a obklíčených policejními těžkooděnci, nekomunikuje s veřejností vůbec, manažer Jozef Chovanec nechtěl současnou situaci také glosovat, dokud jednání neproběhne.

Trenér: Nezlobte se, až po jednání

„Na podvečerní schůzku s Danielem Křetínským a Jozefem Chovancem jsem opravdu pozván, návrh na radikální řešení současné situace mám skutečně předložit,“ potvrdil Vítězslav Lavička informaci, kterou Sport.cz získal z velice dobře informovaných letenských kuloárů. O tom, zda mu bossova výzva přišla „esemeskou“, však mluvit nechtěl, nic z nachystaného návrhu na radikální řešení současné situace rovněž neprozradil.

„Nezlobte se, později. Až po jednání,“ odmítl s vrozenou slušností Vítězslav Lavička, v té době stále ještě trenér Sparty. I z náznaků se však dá vysoudit, že na podvečerním jednání nabídne Danielu Křetínskému rezignaci, o níž ostatně mluvil hned po derby.

„Nesu plnou odpovědnost za výsledky i za to, jak jsme se v derby se Slavií i v předchozích duelech s Libercem a Dinamem Záhřeb prezentovali. A jsem připraven nést následky. Pokud by týmu prospělo, aby se odrazil výš, jsem ochoten odejít,“ naznačil, s jakým řešením na úterní podvečerní jednání přijde.

Vyletí Lavička jako pátý v řadě?

Pokud Křetínský jeho rezignaci přijme, stane se Lavička pátým odvolaným trenérem za dobu, co společnost J&T do Sparty před čtyřmi lety vstoupila. Předčasně skončili totiž Straka, Hřebík, Griga, Bílek a teď je na řadě Lavička. A tato varianta se zdá víc než pravděpodobná! Už před derby klubový managment žasnul, když se po boku Daniela Křetínského objevil současný kouč slovenského Ružomberoku Michal Bílek, kterého letenský boss vyhodil po jarním 29. kole. Skloňují se však další varianty...

Spekulací o nástupci se vynořila spousta

Třeba Jozef Chovanec, jenž by dostal k ruce Jaroslava Šilhavého vyhozeného v pondělí z Plzně, nebo Martina Haška trénujícího druholigový Sokolov. Padlo ovšem i jméno Zdeňka Ščasného, který v uplynulých týdnech odmítl několik nabídek z arabského světa a na angažmá čeká.

„Momentálně jsem u dcery ve Švédsku, takže jsem mimo dění. Ale ze Sparty se mnou nikdo skutečně nemluvil,“ ujistil Sport.cz Zdeněk Ščasný.

Hodně spekulací ovšem vyvolala i přítomnost Zdeňka Zemana, jenž derby rovněž sledoval. I on je po vyhazovu z CZ Bělehrad volný.

Reklama

Související témata: