Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalové Plzně bude jmenován Vrba

Novým trenérem fotbalistů Viktorie Plzeň bude Pavel Vrba, který mužstvo ve středu převezme po odvolaném Jaroslavu Šilhavém. Toho generalita klubu zbavila funkce v pondělí navečer.

Článek

Vrba, jenž před pár dny překvapivě skončil na lavičce Žiliny, absolvoval v úterý navečer v Plzni jednání o smlouvě a podle informací Sport.cz došlo rychle k dohodě. „Nezlobte se, ale v tuto chvíli ještě nechci nic komentovat,“ řekl čtyřiačtyřicetiletý Vrba.

„Nového trenéra představíme mužstvu ve středu dopoledne před tréninkem,“ prohlásil generální manažer Viktorie Adolf Šádek, který jmenování Vrby do funkce i délku kontraktu prozradit odmítal. Jedním z jeho asistentů by měl zůstat Karel Krejčí, druhého si zřejmě nový kouč přivede s sebou, protože se Šilhavým byl odvolán i Václav Kotal.

Vrba v české nejvyšší soutěži vedl jako hlavní trenér pouze v květnu 2003 Ostravu, kdy zaskočil za odvolaného Ericha Cviertnu. Největší kariéru udělal na Slovensku, kde vloni vyhrál se Žilinou titul a v minulé sezóně skončil druhý.  V předkole Poháru UEFA ještě nedávno stihl vyřadit Liberec, ale vedení klubu ho 24. září nečekaně odvolalo, i když byla Žilina v tabulce druhá.

Reklama

Související témata: