Hlavní obsah

Slávista Šmicer: Smlouvu jsem ani nečetl

Statutu amatéra se v pondělí definitivně zbavil slávistický záložník Vladimír Šmicer. Po poledni totiž v Edenu podepsal novou profesionální smlouvu do konce června 2009. „Pořád cítím, že mám klukům co dát, a že jsem pro Slavii platným hráčem,“ nechal se slyšet pětatřicetiletý středopolař.

Článek

Jak se cítíte po podpisu nové profesionální smlouvy ve Slavii?

Jsem moc rád, že jsme smlou uzavřeli, že jsem zdravý a můžu si ještě zahrát.

Je to váš poslední kontrakt v kariéře?

To bych nerad říkal. S vedením jsme se domluvili, že budeme postupovat rok po roce. Uvidíme, jaká bude situace v létě, ale zdá se, že to bude moje poslední sezóna. Pokud by přišlo vážnější zranění, kariéru bych ukončil. Jak se ale říká: „Nikdy neříkej nikdy!“

Jak dlouho probíhala jednání o vaší nové smlouvě?

Dohodnuti jsme byli za tři minuty. Ani jsem nepotřeboval agenta a ani jsem si smlouvu nečetl. Jen jsem zkontroloval, jestli je vše tak, jak jsme se dohodli.

Můžete prozradit výši smlouvy?

Není to ani polovina částky, kterou jsem měl v loňském roce.

Fotbal vás očividně pořád baví...

Je pro mě radost hrát s mladýma klukama. Pořád cítím, že jim mám co dát a i kluci jsou rádi, že zase hraji.

Cítíte se pořád jako platný člen týmu?

V to doufám. Ze začátku sezóny, když se nám příliš nedařilo, jsem si říkal, že mužstvu asi chybím. Pak se tým rozehrál a já měl zase opačné pocity. Při utkáních Poháru UEFA bude potřeba každého hráče.

Co říkáte na los Poháru UEFA, ve kterém zůstala Slavia jako poslední český zástupce?

Ten mě potěšil. Z Aston Villy mám velkou radost, protože anglický tým jsem si hodně přál, Hamburk je také dobrý. Ještě jsem chtěl francouzské mužstvo, ale to se nepodařilo. Místo toho máme Ajax a slovenskou Žilinu.

V neděli čeká Slavii Kladno, proti kterému se vám daří. V minulé sezóně jste se trefil v obou duelech...

Kluci v kabině si mě kvůli tomu dobírají, že prý jsem na Kladno specialista. My musíme v neděli potvrdit dobrou formu z posledních zápasů a navázat na úspěšné derby. Jsme po derby na Letné trochu v euforii, proto nesmíme nic podcenit a důkladně se připravit.

Máte vůbec ještě nějakou motivaci? V kariéře jste vyhrál skoro vše, co se dalo...

Pořád mám vůli vyhrávat. Ve sbírce mně ještě chybí Pohár ČMFS, navíc se mně nikdy nepodařilo obhájit titul. Chtěl bych získat double.

Budete i po skončení hráčské kariéry pokračovat ve Slavii, jak jste již mnohokrát naznačoval?

Jsem tomu nakloněn. V klubu se cítím dobře, vyrostl jsem tu. O konkrétní pozici jsme se však zatím nebavili, ale mělo by to být něco v managementu.

Reklama

Související témata: