Hlavní obsah

Necidovi reprezentace neuteče, myslí si jeho agent Nehoda

PRAHA

Ačkoliv fotbalový trenér Petr Rada v nominaci na probíhající dva zápasy české reprezentace v kvalifikaci MS 2010 ukázal na jiné vyvolené útočníky, ve skvělé formě v lize hrající slávista Necid se nemusí obávat, že by mu nominace do národního týmu unikla. To si myslí agent David Nehoda ze společnosti Nehoda Sport, jež sešívaného kanonýra zastupuje.

Článek

„Myslím, že si Tomáš díky své aktuální formě nominaci do reprezentaci zasloužil. Pokud bude pokračovat v těchto výkonech, reprezentace mu neuteče. Je to rozený střelec a je opravdu málo útočníků, kteří mají takový čich na góly,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz Nehoda.

„Trenér Rada má určitě svou filozofii a já do jeho volby nechci absolutně zasahovat. Na druhou stranu věřím, že by byl Tomáš platný i v utkání v Polsku. Jeho chladnokrevný způsob hry bez emocí ho upřednostňuje k rozhodování zápasů v pokutovém území nebo po standardních situacích. Také v zápase na Spartě ukázal, v jak skvělé formě hraje, a že na našich trávnících podobný útočník neběhá,“ dodal.

Necidova hvězda nabrala strmý vzestup. Ještě před půlrokem neměl jistou ani základní sestavu na hostování v Jablonci a nyní už se vášnivě spekuluje o tom, zda měl být povolán do seniorské reprezentace. Pomohlo mu k tomu hlavně sedm vstřelených gólů v devíti podzimních zápasech v sešívaném dresu.

Kouč Jarolím se s Necidovými výstřelky nepáral

„Teď se mu daří, střílí góly a je v top formě. Když šel ovšem na hostování do Jablonce, neměl zaručeno, že bude hrát v základním kádru. Říkali jsme mu, že se s tím musí poprat. Šel totiž do týmu, který v té době bojoval o udržení. Na to samozřejmě nebyl zvyklý,“ poznamenal Nehoda. „Během tohoto půlroku poznal zázemí v jiném klubu a zjistil, že je třeba na sobě pracovat, pokud chce opravdu něčeho dosáhnout,“ dodal.

Jak to u mladých talentů bývá, ani Necidovi se nevyhnula chvíle, kdy si příliš nechal stoupnout do hlavy rychlý vzestup, slávu a svou výjimečnost. „Šlo o období, kdy podepsal ve Slavii smlouvu. Rázem se z běžného dorostence stal ligový hráč. Několikrát nastoupil za áčko, dal i pár gólů a začal si myslet, že se vše točí kolem něj. Samozřejmě narazil u trenéra Jarolíma, který takovéto mimofotbalové výstřelky absolutně nemá rád. Slávistický kouč mu dal jasně najevo, že se s nikým párat nebude,“ řekl jasně agent Nehoda.

Pokud chce do Chelsea, musí se v CSKA prosadit

Prvotřídní talent ovšem nezůstal stranou zájmu evropských velkoklubů, a tak všechny slávistické fanoušky zaskočila zpráva, že jejich kanonýr v zimě přestupuje do CSKA Moskva. „Přestup do CSKA se kupodivu udál velmi rychle. Kluby Tomáše sledovaly intenzivně od té doby, co se na mistrovství Evropy sedmnáctiletých v Lucembursku před dvěma lety stal nejlepším střelcem turnaje. Samozřejmě mu pomohl i bronz z letošního domácího ME do devatenácti let,“ připomněl Nehoda a odtajnil, že mezi zájemci o Necidovy služby nechyběli evropští giganti typu Juventusu, Chelsea nebo Realu Madrid. Žádný z těchto týmů ovšem nenabídl za sešívanou hvězdu tolik, co moskevský velkoklub.

Nikdo by si určitě nepřál, aby Necid v CSKA následoval svého předchůdce Luboše Kaloudu, jenž do moskevského týmu přišel v březnu z Brna, a do základního kádru se nepropracoval. „S Tomášem to je úplně jiná situace. Kalouda šel do CSKA nezkušený po patnácti ligových zápasech. Přišel tam na začátku ligy, kdy se mohl těžko prosadit do základu. Asi také  nebyl připravený na to, že nemusí hrát. Na druhou stranu Tomáš Necid si prošel onou křivkou nahoru dolu,“ myslí si jeho zástupce z agentury Nehoda Sport.

„Jestliže se chce Tomáš někdy dostat do týmu jako je Chelsea nebo Inter Milán, pak se musí uplatnit i v CSKA. On je zdravě sebevědomý a uvědomuje si to,“ dodal na závěr Nehoda.

Reklama

Související témata: