Hlavní obsah

Výkonný výbor ČMFS navrhl rozpočet a nové stanovy

Vedle odvolání trenéra jednadvacítky Jiřího Kotrby řešil výkonný výbor fotbalového svazu na dnešním jednání také návrh rozpočtu pro příští rok a návrh nových stanov, které by měla schvalovat v příštím roce valná hromada svazu.

Článek

Podle předsedy svazu Pavla Mokrého výbor schválil reálný rozpočet na příští rok, který počítá i s kritickými okamžiky, jako se snižováním toku peněz od ČSTV.

"Stále drhnou peníze od Sazky. Musíme navrhnout systémová řešení, aby se všechny finanční toky ještě více zprůhlednily," řekl Mokrý na tiskové konferenci, která se uskutečnila v Teplicích před výkopem kvalifikačního utkání se Slovinskem.

Jan Obst předložil výboru návrh nových stanov, které by měla schvalovat v příštím roce valná hromada svazu; ta se uskuteční v závěru jara. "Už máme konečnou podobu, nyní nastane čas připomínkování, aby mohly jít na valnou hromadu ve stavu, kdy by byly schváleny," uvedl Mokrý.

Generální sekretář svazu Rudolf Řepka připomněl dojednané přípravné zápasy národního týmu, o nichž informoval již na posledním ligovém shromáždění. V únoru se mužstvo představí v Maroku, v červnu přivítá Maltu o srpnovém utkání se ještě bude jednat. "Trenér Rada má trochu jiné představy o soupeři," doplnil Řepka. V dalším roce se národní tým představí určitě ve Skotsku.

Reklama