Hlavní obsah

Žižkov - Brno 1:1Žižkov uhrál proti Brnu jen bod, přesto se odpoutal ode dna tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Vozábal 1 : 0
26. Střeštík 1 : 1

MIlan VlčekSport.cz

Poslední tým fotbalové prvoligové tabulky Viktoria Žižkov se po zisku jednoho bodu za remízu 1:1 v 10. kole s 1. FC Brno odlepil ode dna. Domácí v nedělním dopoledni poslal do vedení ve 24. minutě dobře mířenou střelou Martin Vozábal, hned dvě minuty nato vyrovnával Marek Střeštík. V závěru utkání mohly oba celky rozhodnout ve svůj prospěch, Kalod ani Heinz své šance nevyužili.

Článek

„Mohli jsme v tomto utkání vyhrát, stejně tak jako jsme ho mohli prohrát. V prvním poločase jsme byli ze začátku horším týmem. Nemůžete vyhrát zápas, ve kterém si necháme dát laciný gól. Ten, který jsme dostali, patřil do kategorie žákovských. Jsem zklamaný, že jsme zápas nevyhráli,“ smutnil po konečné remíze domácí trenér Josef Csaplár.

Brňané pod žižkovskou věží zahrozili už v první minutě. Závar po standardní situaci v gól přetavit ale nedokázali. Potom to mohl být domácí Procházka, jenž mohl otevřít skóre. Jeho pokus ovšem vinou teče letěl mimo Lejsalovu branku. Po odehraných dvaceti minutách, kdy se Viktorka v držení míče svému soupeři vyrovnávala, se střelou zpoza vápna prezentoval hostující Střeštík, Bartalský v domácí bráně byl ale pozorný.

Žižkov byl stále aktivnější, což vyústilo v první gól utkání. Luděk Stracený našel přihrávkou na hranici vápna dobře postaveného Martina Vozábala, jenž střelou po zemi ke vzdálenější tyči nedal Lejsalovi šanci. Viktorka ovšem usnula na vavřínech, což dokladoval nebezpečnou střelou těsně vedle Střeštík. Pokud byl první pokus brněnského záložníka nepřesný, pak jeho druhý zpoza vápna skákavý už splňoval potřebné parametry a ve 26. minutě znamenal vyrovnání.

Šest minut po změně stran se do pokutového území Brna snažil prosadit levý bek domácích Xavier, vysílený soubojem s hostující obranou už ale neměl dostatek sil na zakončení. Nemastný neslaný fotbal zpestřily dalekonosné pokusy Marečka a Procházky na druhé straně, jinak se ovšem téměř čtyři tisícovky fanoušků fotbalovou krásou příliš kochat nemohlo.

Vozábal po červené kartě nedohrál

V 67. minutě se střelou z pětadvaceti metrů snažil prosadit Šťastný, stejně jako jeho předchůdci mířil ovšem vedle. Když už mířila Kalodova střela mezi tři tyče brněnské brány, byla pomalá a Lejsal s ní neměl žádný problém. Hodně emocí vyvolala 74. minuta. Nejprve se faulu na svou osobu dožadoval ve vápně hostů Švancara, následně byl blízko ke vstřelení branky Koukal, jenž Lejsalem vyraženou střelu Kaloda poslal vedle pravé tyče brněnské brány.

Radovat z gólu se mohli i na druhé straně, Okleštěk ale těsně minul Bartalského bránu. Nato neuspěl se svým pokusem ani žižkovský Novotný. Parádní fotbalový moment přichystal divákům v 81. minutě opět Novotný, jehož střelu z velké dálky mířící do šibenice bravurně chytil Lejsal. Brněnský gólman se ukázal i o pět minut později, když vyškrábl Vozábalův pokus ze standardní situace.

„Hráli jsme šedesát minut hodně dobře, s předvedenou hrou jsem byl nakonec spokojený. Soupeř má velikou kvalitu i nasazení. Žižkov je vynikající mužstvo, nechápu, proč je poslední, hraje perfektní fotbal,“ nešetřil chvály na adresu svého soupeře brněnský kouč Petr Uličný.  „Kritické momenty nezvládl ani jeden tým. Můžu říct, že si zaslouženě odvážíme jeden bod,“ dodal.

V závěru mohl po zmatku v hostující obraně skórovat Kalod, trestuhodně nedal. Stejně dopadl zkušený Marek Heinz vzápětí, když se osamocený hnal na žižkovského brankáře Bartalského, ale nedal. V předposlední minutě předčasně opustil hřiště po druhé žluté kartě Vozábal.

„Zápasy se rozhodují v pokutovém území, můžete hrát parádně od vápna k vápnu,  a nevyhrajete. Naopak, můžete hrát od vápna k vápnu špatně, v šestnáctce budete hrát výborně, a potom budete vyhrávat,“ odkryl svou fotbalovou filozofii žižkovský kouč Csaplár.

FK Viktoria Žižkov - 1. FC Brno 1:1 (1:1)
Branky: 24. Vozábal - 26. Střeštík. ŽK: Xavier, Kalod, Besta - Trousil, Čoupek. ČK: Vozábal po dvou žl. Rozhodčí: Hrubeš, Zlámal, Kovařík. Diváci: 3865.
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Besta, Gabriel, Xavier - Stracený (76. Novotný), Vozábal, Procházka, Koukal - Švancara (90. Kučera), Kalod (90. Demjan).
Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek - Mareček - Baláž (86. Kuncl), Heinz, Střeštík, Lira (75. Okleštěk) - Šural (90. Polák).

Reklama

Související témata: