Hlavní obsah

Slavia rozdrtila Kladno, Sparta remizovala v Plzni

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie splnili svou povinnost a rozdrtili v nedělním programu 10.kola poslední Kladno 5:0. Sešívaní se tak vrátili zpět do čela tabulky, odkud je na pár desítek minut sesadili hráči Mladé Boleslavi, kteří v dramatickém duelu porazili domácí Teplice 3:2. Sparta uhrála pod vedením nového trenéra Jozefa Chovance v Plzni, kterou poprvé koučoval Pavel Vrba, remízu 1:1.

Článek

Slávisty poslal do vedení svou třetí brankou v sezóně srdcař Vladimír Šmicer již po čtvrthodině hry, když se mu podařilo zkušeně přelobovat kladenského brankáře Pavlíka. Na 2:0 zvyšoval pro domácí deset minut po změně stran záložník Jaroslav Černý. V Edenu jásali diváci potřetí v 70. minutě, když se mezi střelce zapsal Milan Ivana.

Na 4:0 v 86. minutě zvyšoval Ladislav Volešák, to slávistům ale nestačilo, a tak až v nastavení vsítil na konečných 5:0 svou druhou brankou v utkání Ivana. Sešívaní tak navázali na svou obdivuhodnou bilanci, když v posledních třech ligových kolech dali svému soupeři vždy minimálně tři branky. V posledních sedmi zápasech pak nasbírali slávisté obdivuhodné skóre 25:3.

Sparta se z vedení neradovala dlouho 

Sparta se po opatrném začátku dočkala v Plzni z vedení, které jí daroval pokaženým zákrokem exletenský gólman Poštulka a Slepička bez problémů dorazil míč do sítě. Radost Pražanů ale netrvala dlouho. Pět minut před přestávkou vyslal Rada dlouhý pas za obranu, Rezek si přehodil Voříška a nekompromisně propálil brankáře Blažka mezi nohama. V dalším průběhu zápasu byli domácí nebezpečnějším týmem a trenér Chovanec mohl být rád, že jeho svěřenci odvezli ze západu Čech bod.

Huňa vsítil hattrick

Na svůj nedělní zápas proti Zlínu patrně nezapomene příbramský zkušený fotbalista Daniel Huňa, jenž domácím zajistil tři body díky čistému hattricku. Nejprve rozvlnil odchovanec plzeňského fotbalu zlínskou síť v 16. minutě. To se trefil z penalty. Po půlhodině zápasu přidal svou druhou branku, a když běžela minuta 60., pohodlně doklepl míč do Baránkovy brány a docílil tak třetího gólu.

Na Žižkově góly padly v první půli 

Na Žižkově se o výsledku rozhodlo již v prvním poločase, kdy nejprve otevřel skóre přesnou ranou k tyči domácí Martin Vozábal a pouhé dvě minuty nato dodal konečnou podobu výsledku vyrovnávacím gólem brněnský Martin Střeštík.

Přesto se ještě v samém závěru mohlo pod žižkovskou věží rozhodnout na obou stranách. Brněnský gólman Lejsal nejprve bravurně vykryl pokus Novotného a Vozábala, následně měl velké štěstí při pokus Kaloda, jenž trestuhodně zblízka nedal. Když se branka nepodařila vstřelit po úniku osamoceného Heinze na Bartalského, rozešly se oba týmy po remíze 1:1.

Boleslav uspěla v Teplicích

Hned pět gólů nabídl fanouškům na teplických Stínadlech duel domácích s druhým celkem tabulky Mladou Boleslaví. Bohužel pro severočeské fandy spadlo více gólů do branky jejich mužstva. Středočechy poslal do vedení Procházka, jenž po rohu zůstal ve vápně domácích zcela nepokrytý a se vstřelením první branky utkání neměl problém.

Brankové hody se poté zcela rozjeli ve druhém poločase. Hned dvakrát u toho byla letní posila Michal Papadopulos, jenž nejprve v 55. minutě mířil přesně k tyči Belicovy branky, o sedm minut později mladoboleslavský útočník už zvyšoval na rozdíl tří gólů po přihrávce Václava Kaliny.

Hosté si ale sami utkání zkomplikovali. Stožický měl při vstřelení branky na 1:3 v 69. minutě trochu štěstí. O deset minut později se hlavou podařilo na konečných 2:3 snížit střídajícímu Mahmutovičovi.

Večerní dohrávku od 20:00 obstará souboj Plzně se Spartou.

10. kolo Gambrinus ligy:
Baník Ostrava - Bohemians 5:4on-line
Neděle 19. října
Viktoria Žižkov - Brno 1:1on-line
Branky: 24. Vozábal - 26. Střeštík
Teplice - Mladá Boleslav 2:3on-line
Branky: 18. Procházka, 55.,62. Papadopulos - 69. Stožický, 79. Mahmutovič.
Slavia - Kladno 5:0on-line
Branky: 15. Šmicer, 56. Černý, 70., 90. Ivana, 86. Volešák
Č. Budějovice - Olomouc 1:1on-line
Branky: 88. Mezlík - 18. Melinho
Příbram - Zlín 3:0on-line
Branky: 16., 29., 60. Huňa
Plzeň - Sparta 1:1on-line
Branky: 40. Rezhek - 33. Slepička.
Pondělí 20. října
17:15 Liberec - Jablonecon-line

Reklama