Hlavní obsah

Žižkovský Švancara: Brno jsem chtěl porazit

Ač předvádějí fotbalisté žižkovské Viktorky v první lize pěkný fotbal, ze dna tabulky se dostat nemohou. Ani v neděli nebyli proti Brnu slabší, v závěru navíc sahali po třech bodech, přesto se nakonec po remíze 1:1 museli spokojit jen s jedním. Radost z toho neměl ani bývalý brněnský špílmachr ve službách Viktorky Petr Švancara. „Chtěl jsem dát gól, bohužel to nevyšlo,“ řekl pro Sport.cz domácí útočník.

Článek

Jak se vám vstupovalo do utkání z posledního místa v tabulce?

Těchto čtrnáct dní, kdy byla reprezentační pauza, nebylo jednoduchých. Toto utkání jsme měli vyhrát. Myslel jsem si, že ho zvládneme, protože výkony, které předvádíme, jsou celkem dobré. Bohužel výsledky jsou špatné. Pořád čekáme, až se to překloní, a my získáme tři body.

Co je důvodem, že výsledky nepřicházejí?

Těžko říct. Myslím si, že divák může být spokojený. My jsme ale přesto stále namočení v sestupových vodách.

Neznáte tedy recept, jak začít vyhrávat?

Konkrétně v tomto zápase jsme dali gól, ale dvě minuty nato hned inkasovali. Chtěli jsme se na soupeře dobře nachystat. Začátek nám příliš nevyšel, nicméně se nám podařilo skórovat, ale pak jsme hned inkasovali. Góly padají po našich individuálních chybách. Každý si musí sám říct, jestli na hřišti pro tým udělal maximum. Já začínám vždy u sebe. Na hřišti jsme jeden tým a podle toho to musí vypadat.

Měl by se tedy někdo z hráčů Viktorky zamyslet nad svým výkonem?

Neříkal jsem to proto, že hrál někdo slabě. Spíš jsem to myslel tak, že pokud by chtěl někdo začít kritizovat, pak ať začne u sebe. Já jsem třeba také mohl některé věci na hřišti udělat lépe. Vnímám to, že jsem na trávníku jeden z těch, od kterých se očekává, že bude zápasy rozhodovat. Hodně jsem chtěl dneska vyhrát a navíc jsem chtěl i skórovat, bohužel se to nepovedlo. Bod byl pro oba asi spravedlivý.

Ani před zápasem byste s bodem spokojený nebyl?

Já určitě ne, chtěl jsem Brno porazit. Jak říkám, chtěl jsem jim dát gól.

Vy jste v Brně dlouho působil, proběhlo s některým ze soupeřových hráčů hecování?

Určitě jsme se hecovali. Já kluky z Brna hodně znám. Ať už to jsou hráči nebo lidi z realizačního týmu. Dlouho jsem tam působil. Brno mě de facto vychovalo, já proti němu nemůžu říct jediné křivé slovo.

Reklama

Související témata: