Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 1:1Chovanec se v Plzni přesvědčil, jak moc práce ho ve Spartě čeká

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Slepička 0 : 1
40. Rezek 1 : 1

PLZEŇ

Jedno ví po nedělním návratu na trenérskou lavičku Sparty Jozef Chovanec moc dobře. Práce, kterou v souvislosti s podzimním letenským martyriem skloňuje, ho čeká moře. A nejde jen o to, že jeho tým v Plzni jen remizoval, takže ztráta na vedoucí Slavii už narostla na sedm bodů. I on se musel přesvědčit, že převzal pouze průměrné mužstvo, na které si troufne každý. Západočeši vedení poprvé novým koučem Vrbou to předvedli víc než názorně.

Článek

Ve staronové roli sparťanský kouč Jozef Chovanec konat musel... O zraněného Řepka se opřít nemohl, Matušovič rovněž absentoval, proto mu nezbylo, než sestavu nejen omladit, ale i přeskupit. Třeba i tím, že do brány postavil Blažka, na němž bylo, aby čelil hned šesti pořádně nažhaveným exsparťanům s Horváthem v čele, kteří oblékli v nedělním televizním epilogu plzeňský dres.

Půlhodina ve znamení opatrnosti

První půlhodina mohla ale jen těžko ukázat, zda mu změny vyšly. Po oboustranně opatrném začátku, během něhož se oba týmy usilovně snažily vyvarovat i sebemenší chyby, sice domácí postupně přidávali na aktivitě, napadali soupeře pomalu hokejovým presinkem, takže získávali územní převahu a tlačili se na polovinu Pražanů, jenže v uctivé vzdálenosti před šestnáctkou všechny jejich akce končily. Jen Kolář a poté v 27. min. Horváth se dostali k tomu, aby z trestného kopu ohrozili Blažka, ale s propagačními pokusy nárok neměli.

Poštulka kiks napravil

To Sparta pohrozila poprvé až po půlhodině, ale hned po první nebezpečnější akci vedla. S přispěním domácího gólmana Poštulky, jemuž po Zemanově rohu spadl balón na stehno a pro Slepičku nebyl problém uklidit ho do sítě. Naštěstí pro Plzeň Poštulka takřka vzápětí svůj kiks při Zemanově akci napravil, takže udržel mužstvo při životě. A to pět minut před přestávkou ožilo docela, neboť Rezek si po přesném pasu pohrál s Voříškem a přesnou trefou mezi nohama Blažka skóre srovnal.

Kolář se šance zalekl

Zaskočeným a z míry vyvedeným Pražanům jako by jedno varování nestačilo. Poločas sice přežili, ale sedm minut po půli nabídli Kolářovi další šanci z kategorie vyložených. Exsparťanský mladík se ovšem možnosti zápas rozhodnout zalekl a proti zkušenému Blažkovi nepochodil, následné hlavičky Navrátila a Varadiho rovněž míjely tyče jen o centimetry, takže hodně horkých deset minut nakonec Sparta přečkala.

Po remíze plakal celý sparťanský národ

A protože protrpěla i zbytek druhé půle, kdy o poznání lepší a daleko aktivnější Plzeň nedokázala dotáhnout několik slibně se rozjíždějících výpadů a akcí do konce, alespoň bod získala. Nad matným výkonem a lopotnou hrou Sparty, která dohrávala poslední dvě minuty bez vyloučeného Huška, ovšem musel zaplakat nejen trenér Chovanec, jenž ostatně v posledních minutách dával od postranní čáry svým svěřencům co proto, ale celý sparťanský fotbalový národ.

Plzeň-Sparta 1:1 (1:1)
Branky: 40. Rezek - 32. Slepička. Rozhodčí: Jech. Žluté karty: Rezek, Navrátil - Kulič, Hušek, Kučera´. ČK: Hušek (90.). Diváků: 5920. Poločas: 1:1.
Plzeň: Poštulka - Halama (77. Vaculík), Rada, Navrátil, Smola - Petržela (61. Jiráček), Kolář, Trapp, Horváth - Rezek, Varadi (87. Tananashvilli). Trenér: Vrba.
Sparta: Blažek - Kúdela, Voříšek, Kučera, Krob - Kulič (69. Kušnír), Kladrubský, Hušek, Kisel (90. Vacek), Zeman - Slepička (83. Holenda). Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: