Hlavní obsah

Teplický finiš přišel pozdě

TEPLICE

Tepličtí fotbalisté se nechali doma zaskočit od druhého celku tabulky, když v dalším ligovém kole ztratili v neděli všechny tři body v zápase s Mladou Boleslaví (2:3). Nebylo divu, že trenér Severočechů Jiří Plíšek našel na hře svých svěřenců spoustu negativ.

Článek

„Hráči nesplnili nic, co jsme si předsevzali. Selhali po taktické stránce. Chyběly aktivita, pohyb, důraz. Začali jsme hrát až od stavu 0:3 a závěr byl nakonec hektický. Měli jsme tam dvě až tři situace k vyrovnání, což by bylo vzhledem k nepříznivému průběhu fantastické. Mrzí mě, že nebyla odpískaná jako penaltový zákrok evidentní ruka hostujícího hráče. Ani to nás ale neomlouvá. Výkon do sedmdesáté minuty nebyl hodný hráčů a klubu Teplic,“ rozebíral nezdar rozladěný kouč.

Překvapivě nepostavil do základní sestavy záložníka Michala Doležala. „V posledních zápasech neodváděl to, co jsme od něj očekávali. Měl být nositelem konstruktivního projevu a myšlenky. Chtěli jsme zrychlit kraje středové řady, proto dostal přednost Štohanzl. Ale Doležal šel na hřiště v polovině druhé půle a závěrečný úsek odehrál dobře,“ vysvětloval Plíšek.

První gól Teplic vstřelil střídající záložník Vlastimil Stožický, pro něhož to byla zároveň první branka v této sezóně. „Nezvládli jsme úvod a dostali jsme laciné góly. Dohánět tříbrankové manko je těžké. Zkoušeli jsme to ze všech sil, ale bohužel to tam potřetí nespadlo. Ten můj gól bych chtěl věnovat dceři, která se mi narodila v den zápasu,“ líčil středopolař, který šel na hřiště až z pozice náhradníka. „Celý týden jsem marodil a jsem rád, že jsem nastoupil aspoň na závěrečných pětadvacet minut,“ říkal Stožický.

Stoper Milan Matula rovněž zpytoval svědomí: „Chtěli jsme na Boleslav vlítnout, ale to se nám nedařilo. Srazil nás první inkasovaný gól po standardce. Ožili jsme až po snížení na 1:3, ale to bylo pozdě. Takhle jsme měli hrát od začátku.“

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články