Hlavní obsah

Huňa: Nechceme být odepisovaný outsider

Kapitán fotbalistů Příbrami Daniel Huňa vstřelil v neděli tři góly a zařídil tak výhru nad Zlínem 3:0. Po zápase řekl novinářům, co bylo při výhře klíčové. „Rozhodlo naše nasazení,“ uvedl Huňa.

Foto: 1. FK Příbram

Útočník Příbrami Daniel Huňa (uprostřed) si obhazuje fotbalistu Zlína před svým druhým gólem.

Článek

Díky vašemu hattricku jste porazili Zlín 3:0. Cítíte se jako hrdina zápasu? Čekal jste tak jednoznačný průběh utkání?

Sice jsem dal tři branky, ale bez spoluhráčů bych nedokázal vůbec nic. Myslím, že rozhodující bylo naše nasazení. Od první minuty jsme makali na sto procent, nevypustili jsme jediný souboj a jezdili po zadku. V tom byl největší rozdíl v porovnání se Zlínem. Postupně jsme se pak zlepšovali i ve hře.

Velmi důležitým okamžikem byla proměněná penalta. Nebál jste se za nerozhodného stavu při důležitosti zápasu?

Pochopitelně jsem věděl, že Zlín je ve spodní polovině tabulky stejně jako my. Je nutné tyhle týmy porážet. Ale neměl jsem strach. Nebyl jsem vůbec nervózní. V tréninku proměňuji pokutové kopy s jistotou.

Nakonec jste vstřelil všechny tři branky. Kdy naposledy jste zaznamenal hattrick?

V první lize nikdy. Vždyť já jsem dal celkem v nejvyšší soutěži sedm branek, z toho v letošní sezóně šest. Ale hattrick se mi povedl při našem loňském tažení v druhé lize. Tehdy jsem se třikrát trefil na podzim do sítě Jihlavy.

Skóroval jste ve třech zápasech za sebou. Cítíte, že se dostáváte do formy?

Už před zápasem jsem klukům v kabině říkal, že určitě dám gól. Měl jsem po přípravě, kterou jsme v reprezentační přestávce absolvovali velmi dobrý pocit. Jsem pochopitelně rád, že jsme se rozstřílel. Doufám, že mi produktivita vydrží.

Pomůže vám jednoznačně vítězství nad Zlínem do dalších zápasů?

Určitě. Nechceme být outsiderem, kterého všichni odepisují. Celý tým pevně věří, že se nám podaří vystoupat v tabulce do klidnějších pater. Hlavně musíme hrát pokaždé stejně jako se Zlínem od první minuty naprosto koncentrovaně. V některých předešlých zápasech jsme totiž často první poločas prohospodařili a probudili jsme se až po přestávce. Trenér Morales kladl v přípravě velký důraz na naši soustředěnost v zápase. A já myslím, že měl z našeho výkonu radost.

Reklama