Hlavní obsah

Minář byl vytočený z mdlého výkonu

PŘÍBRAM

Zoufalství Zlína na hřištích soupeřů v neděli dostoupilo vrcholu. Moravští fotbalisté, které dočasně vede klubový ředitel Ladislav Minář, včera v souboji se Středočechy nedokázali za celý zápas zamířit mezi tyče. A na hřištích soupeřů získali jediný bod ze čtyř zápasů.

Článek

„Jsem nesmírně zklamaný. Po vítězství nad Plzní a postupu v Poháru ČMFS přes Jihlavu jsem byl přesvědčený, že jdeme nahoru. Cítil jsem, že z hráčů spadnul stres a dostavilo se sebevědomí. Ale výkon v Příbrami byl tragický,“ naříkal zlínský trenér Minář. Ten vedl mužstvo ve čtvrtém zápase. Venku pod jeho vedením Zlín nevstřelil branku, když prohrál v Teplicích a nyní v Příbrami.

Na hřišti Středočechů přitom Zlín předvedl zoufalý výkon a dokonce ani jednou nevystřelil na branku. „Pochopitelně mě taková statistika mrzí. Ale stejně tak mě mrzí, že jsme zápas po třiceti minutách zabalili. Absolutně jsme postrádali agresivitu, bojovnost a chuť se porvat o vítězství. Tedy atributy, které nám zajistily triumf v domácím boji s Plzní,“ čertil se Minář.

Na jeho pozici, v níž zastupuje v září odvolaného Mazuru, by měl v listopadu nastoupit Stanislav Levý. „Ale fakt, že čekáme na nového trenéra, přece nemůže mít na hráče žádný vliv a jakkoli škodit jejich výkonům. Jsou od toho, aby předváděli dostatečné výkony bez ohledu na skutečnost, kdo je trenérem,“ zlobil se na tým Minář.

Venku Zlín neoslňuje

Hráči tušili, že je při zápasovém hodnocení nečeká nic příjemného. „Dostali jsme tři branky do prázdné branky. Nejsme mužstvo, které by venku oslňovalo, ale když nevystřelíme za celý zápas mezi tyče, svědčí to o mnohém,“ posteskl si čtyřiatřicetiletý zlínský brankář Vít Baránek. „Domácí hráli hodně organizovaně. První gól po naprosto zbytečné penaltě je ještě posadil na koně. My jsme se prosazovali velmi těžko i proto, že Příbramští byli nesmírně obětaví,“ přemítal záložník Zlína Marek Zúbek.

„A nám nasazení úplně chybělo. Některé věci byly doslova komické. Chodili jsme do srandovních soubojů, šlapali jsme na balón,“ posteskl si Minář v narážce právě na Zúbka, který při zpracování míče padl jako podťatý, když mu nohy ujeli po balónu... „Do příštího zápasu se tohle musí změnit. Musí tam být chuť bojovat i při dvoubrankovém rozdílu ve skóre,“ říkal Minář s výhledem souboje s Ostravou.

Reklama

Související témata: