Hlavní obsah

Rychlý gól! A z Jablonce bylo jen křoví

LIBEREC

První pořádná akce zápasu naznačila, jak se bude vyvíjet podještědské fotbalové derby. Liberecký Dočkal po parádní zpětné Dortově přihrávce uklidil míč z hranice vápna do protipohybu gólmana Špita k tyči jablonecké brány. A Kerič pak přidal další dvě trefy.

Článek

„Hezky se na skóre na tabuli dívá,“ liboval si kouč domácích Ladislav Škorpil po boji o třetí příčku „A o mistra pod Ještědem,“ usmíval se trenér. Potěšila ho opět pevná obrana. „V prvních sedmi kolech jsme jen jednou neinkasovali, teď ve třech těžkých zápasech - se Spartou, Ostravou a Jabloncem. To je základ,“ vypočítával pozitiva. „Kvalitativní posun bych spojil s příchodem Gebreho,“ chválil beka, který před časem zamířil na sever ze Slavie.

Na druhé straně váhající obránci dopřávali hlavně Keričovi. Ten šance zprvu kazil, ale když sám pospíchal za Košťálovým nákopem a popletená jablonecká defenziva signalizovala ofsajd, už se nemýlil. A potřetí si Špita vychutnal po pauze - v 55. minutě opět s jistotou nájezd proměnil. Hosté se zmohli snad jen na náznaky šancí. Chabé Valentovy a Michálkovy pokusy nemohly Hauzra v domácí bráně vystrašit.

"Nastoupily dva týmy, ale my jsme dělali jen křoví, nechtěli jsme hrát ofenzivně, ale hned zkraje jsme se nechali přečíslit a domácí pak hráli na rychlé protiútoky, v tom jsou silní,“ hodnotil kouč Jablonce František Komňacký.

FC Slovan Liberec - Baumit Jablonec 3:0 (2:0)
Branky: 35. a 54. Kerič, 4. Dočkal. Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Smetana - Valenta. Diváci: 5255.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Janů - Papoušek (73. Polák), Dort (83. Frejlach), Bílek, Dočkal - Smetana (78. Nezmar), Kerič. Trenér: Škorpil.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz (46. Krejčí) - Michálek, Valenta (62. Klapka), Pavlík, Žofčák (86. Hloušek) - Lafata, Hesek. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: