Hlavní obsah

Liberec - Jablonec 3:0Liberec lehce přejel rivala, u Ještědu vládne

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Dočkal 1 : 0
35. Kerić 2 : 0
55. Kerić 3 : 0

LIBEREC

U Ještědu dál vládne Liberec. Jablonečtí fotbalisté v pondělním derby znovu nepochodili. Ale už to ani nepřekvapuje. Na půdě rivala v první lize ještě nikdy nevyhráli. A tentokrát navíc dostali pěkný nářez. Liberečtí výhrou 3:0 vyrovnali střelecký rekord ve vzájemném souboji. Na rozdíl od potupeného soupeře mohou stíhat čelo tabulky fotbalové ligy, z třetího místa ztrácejí minimum.

Článek

„Ještě tu nejsem tak dlouho, ale lidi dávaj najevo, že tohle cítí jako zápas, který znamená víc,“ říkal stále lepší češtinou Andrej Kerič, chorvatský ničitel obrany hostů v tradičním regionálním souboji. „Musím běhat, někdy to vyjde,“ usmíval se liberecký rychlík. Kdykoli si vzpomněl, šel do šance. Homola a spol. v obraně hostů nestíhali.

„Když je v útoku Andrej, tak to takhle často vypadá,“ smál se Bořek Dočkal, který skóre hned zkraje otevřel. „Ale je to shoda náhod, že nám úvod zase vyšel,“ připomněl druhý vydařený vstup do utkání po nedávném brzkém odstřelu Sparty.

„Dejte jim búra,“ přálo si dokonalou potupu rivala domácí publikum. Jablonečtí by snad nejraději tohle derby vynechali z ligového programu. Čísla mluví za vše. Liberečtí vyhráli čtvrté derby v řadě. Z celkových 29 zvítězili v 16. A domácí trenér Ladislav Škorpil ani ve svém třináctém utkání proti Jablonci nepoznal hořkost prohry.

A další série? Brankář Hauzr už si zvyká na vychytané nuly, zažívá prima dny, minulý týden se mu narodila dcera.“Ale byl to zápas jako každý jiný,“ podotkl. Může Liberec ještě výše? Tady je to vždy nastavené tak, že máme hrát o nejvyšší mety,“ pravil.

Zato jeho protějšek Michal Špit smutnil. „Chtěli jsme prolomit sérii, ale zůstáváme pro Liberec jen vhodným sparingpartnerem, byl to špatný výkon počínaje mnou konče útočníky,“ posteskl si.

Reklama

Související témata: