Hlavní obsah

Ostrava rozstřílela Zlín ve druhém poločase, Brno remizovalo s Jihočechy

Fotbalisté Ostravy prohrávali po prvním poločase v 11. kole Gambrinus ligy se Zlínem 1:2, ale čtyřmi trefami po změně stran duel otočili a zvítězili 5:2. V souboji posledního s předposledním bodovalo domácí Kladno nad Viktorií Žižkov 1:0. V dalších zápasech remizovali Brňané s Č. Budějovicemi 1:1 a Teplice vyhrály v Jablonci 2:0. Střížkovští Bohemians nestačili v domácím prostředí na Plzeň a prohráli 0:2.

Článek

V souboji posledního s předposledním na sebe narazili fotbalisté Kladna a Viktorie Žižkov. První vážnější šance se zrodila ve 39. minutě, ale kladenský Szabo prováhal správný moment ke střele, proto se rozhodl pro přihrávku na Herzána, po jehož centru hlavičkoval Šilhan, ale branka z toho nebyla.

Další příležitost měli domácí v závěru první půle, ale Zoubele trefil pouze jednoho z bránících hráčů. Po více než hodině hry se do další šance domácích dostal Szabo, ale jeho střela skončila na tyči žižkovské branky. Domácí se dočkali v 78. minutě, když po sklepnutí Šilhána přesně mířil Zoubele. Kladno se díky třem bodům odpoutalo ode dna tabulky, kde Středočechy vystřídala právě Viktoria.

Baník otočil po změně stran

Ostravané nevstoupili do duelu se Zlínem a šťastně a ve čtvrté minutě prohrávali po úspěšném penaltě Vyskočila 0:1. Ve 40. minutě sice srovnal stav Bolf, jenže v závěru poločasu vrátil vedení na kopačky domácích Bača.

Po změně stran zatlačil Baník svého soupeře do defenzívy a odměnou mu byl gól Otepky v 79. minutě z pokutového kopu po faulu obránce Malého. Zadák Zlína dostal zároveň červenou kartu a o čtyři minuty později se hosté dostali do vedení. Z hranice velkého vápna zamířil k tyči Václav Svěrkoš. Rozloženou defenzívu domácích ještě potrestal dvěma góly Střihavka.

Brno ztratilo výhru v samém závěru

Brňané se na svém stadiónu utkali s Českými Budějovicemi a hned po první vážnější akci slavili branku. Po Poláchově rohovém kopu se k hlavičce dostal kapitán Trousil a překonal bezmocného Kučeru. Po půl hodině hry se ukázal bývalý reprezentant Marek Heinz a jeho prudkou ránu zastavilo až břevno Kučerovy branky.

Největší příležitost si hosté vypracovali v 70. minutě. K trestnému kopu se postavil Šíma a centrem našel přesně nehlídaného Stráského, který však pouze trefil připraveného Lejsala. V nastaveném čase zmrazil domácí fanoušky Žižka, který se prosadil střelou z voleje a vyrovnal na konečných 1:1.

Teplice proti oslabenému Jablonci získaly tři body

Jablonec přivítal Teplice a hned ve třetí minutě mohl jít do vedení, ale střela Lafaty šla vedle. O chvíli později se šanci ocitl po centru Mareše hostující Jun, ale jeho hlavička postrádala potřebné parametry. Vývoj utkání ovlivnila dvanáctá minuta, kdy jablonecký Homola musel předčasně pod sprchy po faulu na Juna. Další příležitost si Teplice vytvořily ve 22. minutě, ale po nepovedené střele Saboua mířil Vachoušek hodně mimo.

V 70. minutě se mohli prosadit domácí, ale Michálka výborně zakřižoval Lukáš a odvrátil do zámezí. Po známém nedáš dostaneš se o minutu později prosadil Mareš, který po přihrávce Mahmutoviče propálil domácího gólmana. Vyrovnání mohlo přijít v 81. minutě, ale proti střele Valenty se zaskvěl hostující brankář Belic. Na konečných 2:0 pro Teplice upravil v nastaveném čase Mahmutovič.

Střížkovští Bohemians na Žižkově přivítali Viktorii Plzeň a od 33. minuty hráli bez vyloučeného Demetera, který byl potrestán za likvidační zákrok na Koláře uprostřed hřiště. Trest přišel těsně před přestávkou, z přímého kopu se krásně trefil Pavel Horváth. Bývalý hráč Sparty měl další příležitost ke změně stavu v 54. minutě, ale z vně vápna mířil mimo. Druhou branku hostí přidal v 77. minutě Milka, jenž využil chyby obrany a po kličce gólmanovi pálil do prázdné branky.

V posledním nedělním duelu hostí od 20:00 Zlín Baník Ostravu.

Fotbalová Gambrinus liga - 11. kolo:
Pátek 24. 10.:
Olomouc - Liberec 2:1on-line
Sobota 25. 10.:
Sparta - Příbram 3:0on-line
Neděle 26. 10.:
Kladno - Žižkov 1:0on-line
Branka: 78. Zoubele
Jablonec - Teplice 0:2on-line
Branky: 71. Mareš, 90.Mahmutovič
Brno - Č. Budějovice 1:1on-line
Branky: 12. Trousil - 90. Žižka
Bohemians - Plzeň 0:2on-line
Branka: 41. Horváth, 77. Milka
Zlín - Ostrava 2:5on-line
Branka: 3. z pen. Vyskočil, 43. Bača - 91. a 93. Střihavka, 40. Bolf, 79. Otepka z pen., 83. Svěrkoš.
Pondělí 27.10.:
Ml. Boleslav - Slaviaon-line

Reklama