Hlavní obsah

Kladno - Žižkov 1:0Kladno utnulo sérii na čekání, Žižkov byl trapný

MinutaMin. Tým Hráč Akce
78. Zoubele 1 : 0

KLADNO

Zasloužené vítězství za zlepšený výkon v druhém poločase slavili fotbalisté Kladna, kteří v předešlých čtyřech zápasech získali jediný bod. Včera brankou Zoubeleho přenechali poslední místo Žižkovu, jehož výkon byl trapný a v žádném ohledu neměl ligové parametry. „Nemám pro náš výkon žádnou omluvu. Chyběla nám agresivita, hlad po vítězství, z naší hry jsem absolutně zklamán,“ hromoval po utkání Josef Csaplár, trenér poražených.

Článek

Přesnost, kombinace či nápaditost nikomu ze zúčastněných neříkaly nic, tudíž brankáři nebyli stresováni nebezpečnými střelami. Nebýt Herzána, který měl snahu míč rozehrát po zemi a kombinovat, mohli diváci pořádat tipovací soutěž na borce schopného nejdelšího nákopu.

Až těsně před poločasem právě po akci Herzána, jemuž ve 38. min. narazil míč Szabo na hranici velkého vápna, se Šilhán prosadil u zadní tyče, ale jeho hlavička šla přímo do středu branky, kde byl připravený Bartalský. Když byl žižkovský gólman dvě minuty před přestávkou překonán Zoubelem, k němuž propadl míč náhodně po špatně odvráceném centru, zastavil míč před čárou Besta stehnem. „Prvních pětatřicet minut jsme byli příliš nervózní,“ přiznával Martin Hřídel, trenér Kladna.

Po obrátce oba týmy marnost a bídu servírovaly v dávce dvojnásobné. S přibývajícím časem Žižkov odhodil i poslední zbytky snahy o fotbal a Kladno tak získalo převahu. Zvláště, když k Herzánovi se s touhou o kombinaci připojil Szabo a také Holub.

Bartalskému tak bylo několikrát dost úzko, ale Kladenští dlouho nemohli vyladit mušku. Nejprve po standardní situaci Hajník těsně minul. V 68. minutě Szabo trefil zpoza velkého vápna tyč. Ale o deset minut později už domácí slavili! Besta odhlavičkoval centr zleva jen k Zoubelemu, jehož rána z hranice pokutového zapadla přesně k levé tyči žižkovské svatyně.

„Vyplatila se sázka na nový střed zálohy. Herzán a Szabo spolu nikdy nehráli, chvíli to skřípalo, ale v druhé půli jsme Žižkov přehráli a větší touha po výhře slavila úspěch,“ rozplýval se Hřídel.

Ve zbytku zápasu už hosté z marnosti nevybředli, a tak trenér Csaplár zůstává pět zápasů bez vítězství. Kladno naopak ukončilo čekání na vítězství a na pátý pokus konečně tři body získalo, čímž se odpoutalo ze dna tabulky.

„Protože jsme splnili cíl, který zněl za žádnou cenu neinkasovat. Hráli jsme zodpovědně, v druhé půli hru zlepšili, zpřesnili a narozdíl od žižkovských hráčů dali do hry i srdce,“ vysvětloval Ondřej Szabo, který byl autorem centru, jenž předcházel rozhodující trefě.

SK Kladno - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)
Branka: 77. Zoubele. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Marek. ŽK: Gross, Strnad - Pilař, Štastný. Diváci: 2145.
Kladno: Pavlík - Gross, Beneš, Killar, Hajník - Strnad - Smutný (46. Holub), Szabo, Herzán, Zoubele (85. Cigánek) - Šilhan (89. Zachariáš). Trenér: Hřídel.
Žižkov: Bartalský - Kučera, Besta, Gabriel, Štastný - Vozábal, Pilař (74. Novotný), Procházka (81. Naumov), Koukal - Švancara, Kalod. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: