Hlavní obsah

Brno - Budějovice 1:1Budějovicím se podařilo v nastavení získat v Brně bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Švejnoha 1 : 0
91. Šíma 1 : 1

BRNO

Branka Michaela Žižky ve druhé minutě nastavení zajistila fotbalistům Českých Budějovic v Brně cennou remízu 1:1. Pod vedením trenéra Pavla Tobiáše Budějovice v sedmi zápasech tak ještě neprohráli, i když mezitím nasbírali už šest nerozhodných výsledků. Brňané vedli od 12. minuty po hlavičce obránce Trousila, měli hru celý poločas pod kontrolou. V závěru ale zcela vypadli z herního rytmu a Jihočeši tak soupeře potrestali.

Článek

Přívlastek ligové utkání snesl pouze úvodní poločas, neboť po změně stran se oba týmy předháněly v nepřesnostech. Brňané začali aktivně, prosazovali se přesnější souhrou ve středu hřiště a také se dostávali mnohem častěji k zakončení. Střely zdálky ale na brankáře Kučeru příliš neplatily. Uspěli až po standardní situaci: hned z prvního rohového kopu Polácha se míč od jednoho z budějovických zadáků odrazil k volnému Trousilovi, jenž pohodlně skóroval.

Ani po obdrženém gólu se ale herní projev Budějovic příliš nezměnil. Většina akcí končila na domácích zadácích, útočná dvojice Svátek se Šímou se k bezprostřednímu ohrožení brankáře Lejsala vůbec nedostala. Brňané pokračovali v tlaku, po půlhodině hry se napřáhl Heinz levačkou ke střele z 25 metrů, která skončila na břevně. O dvě minuty později po trestném kopu Polácha chyběl krůček Živnému k tomu, aby dosáhl na míč a skóroval. Další vyloženou šanci měli domácí fotbalisté před přestávkou, Střeštíkovu kličku ale brankář Kučera vystihl.

Po přestávce Budějovice přidaly na důrazu i rychlosti a srovnaly krok. Také proto, že výkonnostní křivka Brňanů měla klesající tendenci a postupně klesala až do podprůměru. Jejich hra oproti prvnímu poločasu ztratila plynulost, chyběla jí přesná přihrávka a také pohyb. A fotbalisté Budějovic vycítili příležitost k vyrovnání.

Po chybách domácího týmu častěji útočili, ovšem jejich koncovka byla dlouho zoufale nepřesná. Lejsala ohrozil pouze střídající Stráský, jehož hlavička po trestném kopu ale mířila přímo do náruče brněnského brankáře. V závěru se už trápící se Brňané zaměřili pouze na bránění hubeného náskoku. To se jim nevyplatilo, neboť po rohovém kopu se míč dostal k Žižkovi, jenž nechytatelnou střelou vyrovnal.

1. FC Brno - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)
Branky: 12. Trousil - 90.+2 Žižka. Rozhodčí: Adámek - Chytil, Košec. ŽK: Čoupek (Brno). Diváci: 3050.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek - Střeštík (61. Kuncl), Mareček, Polách, Lira (79. Okleštěk) - Šural (75. Borák), Heinz. Trenér: Uičný.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Horejš, Hunal (76. Kovařík), Leština - Hudson (61. Stráský), Laurinc, Žižka, Benát, Šíma - Svátek (81. Ondrášek). Trenér: Tobiáš.

Reklama