Hlavní obsah

Zoubele už nechtěl slyšet posměch spoluhráčů

Radek MalinaPrávo

Jeho ruce vystřelily k nebi, otočil se na patě a pelášil k lavičce náhradníků, kde už na něj čekal trenér s náručí dokořán. V triumfálním opojení křepčili jak blázni. Kladenský záložník Lukáš Zoubele v nedělním utkání s Žižkovem vstřelil jediný gól zápasu a Středočeši se tak odpoutali z posledního místa tabulky. „Nepopsatelný pocit. Prostě nádhera. A ještě k tomu za tři body. To je senzace,“ rozplýval se dvaadvacetiletý fotbalista po prvním zásahu do černého v nejvyšší soutěži.

Článek

V souboji se Žižkovem jste vstřelil vítězný gól. Současně šlo o vaši první ligovou trefu, po níž jste absolvoval padesátimetrový sprint k lavičce a vrhl jste se do náruče trenéru Hřídelovi. Proč zrovna taková oslava premiérového gólu?

Při dopoledním rozcvičení před zápasem jsem trenérovi a spoluhráči Frantovi Mašanskému slíbil, že konečně dam gól. Byl jsem v euforii a chtěl se o ni podělit s panem Hřídelem. V předešlých jedenatřiceti startech v lize jsem sice měl hodně šancí, ale nikdy jsem se netrefil. Kluci už si ze mě dělali srandu, už jsem toho měl plné zuby a poslouchat to znovu... Jsem rád, že jsem čekání prolomil v pravý čas a můj gól navíc znamenal vítězství.

Zůstal jste neobsazený na velkém vápně. Bylo snadné zamířit přesně k tyči?

Šlo o improvizaci po nacvičené situaci. Strnad hází aut a Szabo zkouší centrovat na přední tyč. Tentokrát nikdo ze spoluhráčů v hlavičkovém souboji neuspěl a míč se odrazil ke mně. Snažil jsem se hlavně trefit branku.

Žižkov byl v průběhu zápasu hodně špatný, nekombinoval, nebojoval. Ulehčil vám cestu ke třem bodům hodně?

My jsme se koncentrovali sami na sebe. Chtěli jsme být aktivní, hrát agresivně. Pro nás by remíza byla ztrátou, potřebovali jsme vyhrát. Byli jsme překvapení rozestavením Žižkova. Nečekali jsme, že Stracený zůstane jen na lavičce a Vozábal bude hrát na kraji zálohy. Ale dokázali jsme se s tím vypořádat a soupeře k ničemu nepustili díky vysokému nasazení.

Bylo těžké vypořádat se s pětibrankovým výpraskem od Slavie?

Vysoký příděl v minulém utkání nebyl ničím příjemným, ale snažili jsme se na ten debakl nemyslet a hodit nevydařený zápas za hlavu, protože Slavia je nejlepší tým u nás.

V příštím ligovém kole hrajete v Příbrami. Bude pro vás velký impulsem skok z posledního místa tabulky?

Půjde o zápas pravdy. Pokud dokážeme vyhrát, skočíme do středu tabulky a bude se nám dýchat mnohem klidněji. Výhra nad Žižkovem nám snad dodá klid. Pokusíme se v poháru vyřadit Slovácko, protože pak bychom jeli do Příbrami velmi sebevědomě.

Reklama

Související témata: