Hlavní obsah

Rajnoch se shodl s Vaniakem: Může to být parádní gólová přestřelka

Soubojem prvního s druhým v pondělí skončí jedenácté kolo české nejvyšší fotbalové soutěže. Druhá Mladá Boleslav přivítá na svém stadiónu vedoucí Slavii a v případě zisku tří bodů se může vyšvihnout před pražský tým. Kapitán Mladé Boleslavi Jan Rajnoch i brankářská jednička Slavie Martin Vaniak očekávají ofenzivní fotbal z obou stran. "Jsem přesvědčený, že nabídneme útočný fotbal," řekl Rajnoch. "Souhlasím, odpovídá to naturelu obou celků," přitakával Vaniak.

Článek

Pondělní duel bude šlágrem kola. V čem vidíte největší nebezpečí ze strany soupeře?

Rajnoch: Jednoznačně v útočné fázi. Slavia má dobře propracovanou kombinaci a velice rychlý přechod do útoku. Na to si musíme dát pozor. Může to být parádní gólová přestřelka.Vaniak: Boleslav kvalitně doplnila kádr a ohromně vzrostla její ofenzívní síla. Především útočníci dávají hodně branek, jsou, jak se říká, góloví. Diváci možná uvidí hodně branek.

Čím chcete překvapit?

Rajnoch: Překvapit těžko, známe se velmi dobře. Budeme hrát pozorně v obraně a rychlým přechodem do útoku se budeme snažit překonat obranu soupeře. Jsem přesvědčený, vzhledem k hernímu stylu obou týmů, že nabídneme útočný fotbal, což je největší lákadlo pro fanoušky. Vaniak: Souhlasím, že se bude hrát oboustranně útočný fotbal, protože to odpovídá naturelu obou celků. Naše útočná síla, na rozdíl od boleslavské, je ale rozložena na víc řad a hráčů. Útočí celý tým a obrana domácích určitě není z nejpevnějších…

Co může tenhle zápas v lize změnit?

Rajnoch: Vítězi zvedne sebevědomí a vylepší bodové konto. Jinak nic, jsme ve třetině ligy…Vaniak: My se můžeme odpoutat od ostatních, v nejhorším případě budeme jen těsně za Mladou Boleslaví. Tím chci potvrdit, že se nic velkého nezmění. Konec podzimu, natož ligy, je daleko.

Charakterizujte svého kolegu z rozhovoru…

Rajnoch: Výborný brankář, kterému se těžko dávají góly.Vaniak: Jeden z našich nejlepších středních záložníků. Nebezpečný při standardkách, ale umí vystřelit i z dálky.

Reklama