Hlavní obsah

Policisté ve Zlíně zadrželi čtyři fanoušky Baníku kvůli výtržnostem

ZLÍN

Zlínští policisté v neděli kvůli výtržnostem zadrželi čtyři fanoušky ostravského Baníku, kteří přijeli do Zlína podpořit svůj tým v duelu s domácí Tescomou. První z nich se bude kvůli napadení domácího příznivce zodpovídat z výtržnictví, další tři dostali pokutu za přestupky. ČTK o tom informovala mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Ostravský tým ve Zlíně před zraky asi 1300 svých příznivců po čtrnácti letech bodoval naplno, když zvítězil 5:2

Článek

V průběhu utkání Baníkovci rozbili několik sedaček, poničili ploty a na hrací plochu házeli dýmovnice. Kouře jedné z nich se nadýchal hasič, ale k vážnějšímu zranění podle všeho nedošlo. Nakonec na policii skončili čtyři fanoušci. Zmíněného výtržníka přitom uviděli a zadrželi zlínští kriminalisté, kteří se na stadiónu vmísili v civilu mezi diváky. "Další tři Baníkovci dostali pokutu za přestupky. Byl to například starší muž, který na tribuně domácích polil pivem ženu a jejího desetiletého syna," uvedla Bartíková.

Po skončení utkání museli policisté hlídat skupinky ostravských fanoušků, které se trousily po městě. Kolem 400 ostravských fanoušků přijelo vlakem, další osobními auty nebo autobusy, které vypravil klub. "Vlak ze Zlína odjížděl až před půlnocí. Další hodinu jsme fanoušky udrželi pod kontrolou v Otrokovicích. Odtud jel mezinárodní lůžkový rychlík, ke kterému byly připojeny čtyři vagony určené pro Baníkovce," řekla zlínská policejní mluvčí.

Dodala, že uniformovaní policisté při utkání čekali v okolí stadiónu a monitorovali situaci ve městě. Do hlediště by podle ní vstoupili až v případě žádosti hlavního pořadatele ve chvíli, kdy by členové bezpečnostní agentury fanoušky nezvládli. Škody na stadiónu fotbalový klub vyčíslí až v následujících dnech. Zlínská policie nasadila na rizikové utkání s Baníkem Ostrava celkem asi 200 lidí včetně jízdního oddílu a psovodů.

Reklama

Související témata: