Hlavní obsah

Spáchali jsme harakiri, věděl moc dobře kouč Bohemians Urban

PRAHA

Věděl své. Trenéra střížkovských Bohemians nemusel po nedělní ligové prohře nikdo poučovat, že v žižkovském azylu spáchali jeho svěřenci harakiri. „Celý týden se na Plzeň chystáme, rozebíráme si její předchozí zápas se Spartou, vykládáme o její silné záloze a pak vyrobíme přímo zabijácké chyby, jimiž soupeři výhru vnutíme,“ vyčítal Luboš Urban hráčům.

Článek

Pod žižkovskou věží se střížkovští klokani až dosud jakž takž drželi a i proto v tabulce figurovali, a navzdory prohře s Plzní pořád figurují, nad čarou ponoru. Ztráta se Západočechy jim však hodně přitížila...

„Hlavně proto, že jsme soupeři strašně nahráli a zase se porazili sami. V tom je náš největší problém,“ hřímal trenér ligového nováčka Luboš Urban, jehož taktické plány rozmetala už po půlhodině klukovina slovenského obránce Demetera. Ten totiž na půlící čáře skopl Koláře, dostal červenou a šel z placu.

„Vyloučení bylo podle mého hodně přísné, protože šlo o zákrok zepředu, jenže od té chvíle hrálo všechno pro Plzeň. Původně jsme ji chtěli nechat hrát a čekat, ale v oslabení jsme se už pouze dívali, jak hraje, protože najednou měla víc prostoru a volnosti, což jí náramně vyhovovalo,“ povzdechl si kouč Bohemians.

Urban: Dělali jsme zabijácké věci

Přesto podle něho ještě nemusel být zápas ztracený. „Jenže to bychom nesměli vyrobit další zabijácké věci. Po vyloučení Demetera hrát tak podrážděně, že Obermajer vyrobil trestný kop před vápnem, z něhož nám dal Horváth první gól. A ke všemu po hrubé chybě Belaně, jenž si stoupl doprostřed brány a jen se díval, jak do ní balón padá. To nechápu,“ vypočítával Luboš Urban, co všechno vedlo k harakiri jeho týmu v konfrontaci s Plzní.

Fatálních chyb však ještě neměl být zdaleka konec. Po přestávce totiž střížkovští klokani i v deseti ožili, hru vyrovnali a Kincl měl dokonce obrovskou příležitost skóre srovnat. „Během přestávky hustím do hráčů, že nesmíme udělat chybu a dostat druhý gól, že zkusíme využít rychlosti Jeslínka a Jablonského a střelecké pohotovosti Kincla, ale nakonec to stejně k ničemu není. Lencevič všechno zmaří, další ze série nepochopitelných chyb, kdy pustí míč mezi nohama a Mliku ke gólu přímo vyzve,“ zoufal si Luboš Urban nad tím, jak si jeho svěřenci v nedělním podvečeru pod žižkovskými reflektory počínali a bodový zisk vlastně sami odmítli.

„Přitom s Plzní se hrát dalo. Bylo to však o tom, kdo dá první gól a  udělá méně chyb. A my jich zase vyrobili až hrůza,“ vyčítal hráčům.

Reklama