Hlavní obsah

Šmicer po remíze v Boleslavi: Potřebovali jsme se vrátit na zem

Jednou tato série musela skončit. Slavia v lize do 11. kola, kdy v pondělí bez branek remizovala na půdě Mladé Boleslavi, nepoznala sedmkrát v řadě nic jiného než výhru. „Myslím si, že právě tento fakt na nás dolehl. Už jsem v týmu začal cítit euforii, že se nám nemůže nic stát,“ odpověděl na přímý dotaz Sport.cz Vladimír Šmicer, jenž na trávníku zůstal do 72. minuty.

Článek

Jaké máte dojmy chvíli po utkání?

Soupeř se hodně snažil, ale i my jsme měli velké šance. Já konkrétně v první půli, kdy mi k zakončení chyběl kousek. Na druhé straně jsme měli štěstí, když míč do naší obrany podcenil Brabec a Papadopulos se objevil ve velké šanci zcela sám.

Ovšem gól nedal ani on. Myslíte si, že bude mít bod pro oba týmy v konečném zúčtovaní velký význam?

Do konce podzimu a ligy je ještě hodně daleko. Věděli jsme, že by nám hodně pomohlo, kdyby se nám podařilo vyhrát. Pořád je to otevřené. Nemá smysl po jedenácti kolech nějak bilancovat ligu. Obě dvě mužstva ukázala, že by do konce podzimu měla hrát nahoře.

 Co jste říkal atmosféře na zaplněném stadiónu?

Líbila se mi. Když jsme tady hráli naposledy, tak to bylo hodně nevraživé. Tentokrát to bylo skvělé. Fandili jak naši fanoušci, tak domácí. Škoda, že se nedočkali gólu.

Co k němu chybělo?

Z naší strany alespoň trochu umu. Z vápna bychom měli trefovat bránu, což jsme nedělali.

Skončila vaše série sedmi vyhraných zápasů za sebou, nemrzí vás to?

Takhle jsme na to nekoukali. Určitě to byla krásná série, nestává se často, aby mužstvo sedmkrát za sebou vyhrálo. Alespoň pokračujeme v sérii bez prohry. Doufám, že ji dotáhneme co nejdále. Odsud bod musíme brát. Bohužel jsme teď nebyli tak výrazní, jako v jiných zápasech. Trochu nám něco chybělo. To si musíme ještě rozebrat.

Jaké to bylo, odcházet v lize sedmkrát za sebou s pocitem vítězství?

Mám právě tušení, že to na nás dolehlo. Člověk si už podvědomě říká, kdy to přijde. Člověk potom potřebuje takovýto zápas, aby se vrátil na zem. Už jsem v našem týmu začal cítit euforii, že se nám nic nemůže stát. Snad nás to bude motivovat k vítězství v dalších zápasech.

Jste tedy nakonec se získaným bodem spokojený?

Určitě jsme chtěli v tomto utkání vyhrát. Myslím si, že získaný bod má ale také cenu. Boleslav ukázala, že je nahoře po právu. Nic nám nedala zadarmo.

Reklama

Související témata: