Hlavní obsah

Jablonecký Lafata: Musíme se dostat z menší krize

Po nadějném začátku dolehl na fotbalisty Jablonce útlum. Severočeši poslední dva zápasy prohráli, když nevstřelili ani gól, a v tabulce klesli na jedenácté místo. "Ještě není konec první poloviny sezóny, takže se pořád můžeme zlepšit. Jsme v menší krizi a musíme to zlomit co nejdříve," burcuje útočník David Lafata.

Článek

Jablonečtí fotbalisté klesli po jedenáctém kole Gambrinus ligy na deváté místo tabulky. Jak se ohlížíte za dosavadním průběhem podzimu?

Ještě není konec první poloviny sezóny, takže se pořád můžeme zlepšit. Patnáct bodů v této fázi není málo, ale mohlo to být o hodně lepší. Měli jsme dobrý začátek, v poslední době nám to však moc nejde.

Nenastalo po vydařeném vstupu do soutěže v kabině uspokojení?

To ne. I když jsme byli nahoře, na tabulku jsme se moc nedívali. Byli jsme rádi za každý bod, ale už dvakrát po sobě jsme vyšli naprázdno.

Nevyšla vám zrovna severočeská derby s Libercem (0:3) a Teplicemi (0:2). Čím to bylo?

V Liberci jsme zklamali, domácí nás předčili ve všech směrech. Proti Teplicím jsme hráli osmdesát minut o deseti. Dlouho to vypadalo na remízu, ale pak jsme inkasovali. Hru jsme otevřeli a kapitulovali jsme podruhé.

Jaký mají neúspěšné výsledky na mužstvo dopad?

Po prohře v Budějovicích jsme dostali pokuty. A jestli přijdou nějaké sankce za další nezdary, to záleží ne vedení klubu. Jsme v menší krizi a musíme to zlomit co nejdříve.

Po návratu z rakouské Austrie Vídeň nastupujete v Jablonci stabilně...

Na jednu stranu mě těší, že mám v mužstvu svoje místo. Ale mrzí mě porážky. Někdy hrajeme jen na jednoho útočníka, takže se peru s obranou vepředu skoro sám, což je náročné.

Jak jste spokojen se svými dvěma vstřelenými góly v sezóně?

Mohlo jich být více. Spoustu šancí jsem ještě neproměnil. Žádnou střeleckou metu jsem si ale nestanovil. Hlavní je, aby se dařilo týmu.

Nedávno jste se stal otcem dcery. Jak si to užíváte?

Samozřejmě je to krásné. Dcerce jsou tři týdny a zvykám si na novou roli. Těším se domů, kde u rodiny na fotbalové starosti zapomenu.

Reklama

Související témata: