Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 1:1Souboj sousedů v tabulce mezi Plzní a Jabloncem vítěze neměl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Zábojník 0 : 1
51. Trapp 1 : 1

PLZEŇ

Remíza se zrodila v sobotní předehrávce 12. kola české nejvyšší fotbalové soutěže v plzeňský Štruncových sadech mezi domácími a Jabloncem. Západočeši tak ve třech zápasech pod vedením kouče Pavla Vrby ještě neprohráli, hráči Jablonce po dvou prohraných utkáních dosáhli alespoň na bod. Všechno mohlo být ovšem jinak, kdyby severočeský Michálek za stavu 1:0 pro hosty trefil prázdnou bránu.

Článek

„Na začátku zápasu jsme mohli utkání otočit na naši stranu. Zlomový bod byl za stavu 1:0, kdy Jablonec neproměnil stoprocentní šanci, od té doby jsme měli převahu. Brankář hostů patřil k nejlepším hráčům, v kritickém momentu mužstvo podržel,“ domníval se po utkání plzeňský kouč Pavel Vrba.

V první velké šanci zápasu se ve Štruncových sadech ocitli domácí fotbalisté. V 7. minutě ale přízemní Petrželovu přihrávku do vápna nestihl Jiří Mlika. Nato se do gólových šancí dostaly oba celky. Nejprve zkoušel štěstí z velké dálky Trapp, jeho střelu Špit vyrážel jen na roh. Na druhé straně se z velkého úhlu dostal k zakončení bývalý reprezentant Lafata, těsně ovšem minul.

V největší příležitosti se ovšem objevil po dvaceti minutách zápasu plzeňský Kolář, jenž se sice hnal na brankáře Špita atakován trojicí jabloneckých obránců, přesto si ovšem exsparťanský záložník mohl vybrat, kam zakončí. Volba těsně vedle levé tyče byla špatná a plzeňským stadiónem to jen zahučelo. A tak se radovali hosté. Ve 27. minutě přiklepl Klapka míč nikým neobsazenému Zábojníkovi, a ten technickou střelou po zemi k tyči otevřel skóre.

Ve zbytku první půle se jen potvrdil fakt, že jsou byly oba týmy po 11 kolech sousedy v tabulce, neboť vývoj zápasu byl velice vyrovnaný. Žádné z mužstev se již do první pětačtyřicetiminutovky ale do gólové šance nedostalo.

Co se honilo ve 49. minutě hlavou jabloneckého Michálka, to ví snad jen on sám. Nejstarší z hostující jedenáctky měl před sebou na malém vápně po přiťuknutí od Lafaty plzeňskou bránou odkrytou, nepochopitelně ovšem poslal míč vedle. Ještě hůř bylo Michálkovi o dvě minuty později. Namísto aby zvýšil skóre na 2:0, svítilo na ukazateli 1:1. Plzeňský Trapp zužitkoval přihrávku z brankové čáry a jabloneckého Špita nekompromisně prostřelil.

Bod je pro Komňackého úspěch

Po hodině zahrávali domácí chytře standardní situaci, na jejímž konci mohli jít do vedení. To by ovšem nesměl míč mířící do soupeřovy brány odvracet sám plzeňský hráč Navrátil vedle. Když se neujala ani pohledná střela Horvátha z halfvoleje a v nastavení pokus Varadiho, body se v Plzni dělily.

„My jsme byli před utkáním hodně dole, Plzni se naopak více daří. To se projevilo i na trávníku, kdy si domácí více věřili. My jsme museli být bojovnější a vyrovnat se v rychlosti. S menším a větším úspěchem se nám to dařilo. Klíčový moment byl, když šel Kolář za bezbrankového stavu sám na brankáře a nedal. Na začátku druhé půle naopak selhal náš tým,“ řekl k utkání hostující trenér František Komňacký. „Obě mužstva chtěla vyhrát, Plzeň možná chtěla vyhrát více, nás bod těší, to nepopírám. Naše protiútoky byly řídké, obranu domácích jsme ale zlobili. Bod je pro nás nakonec úspěch,“ dodal.

FC Viktoria Plzeň - FK Baumit Jablonec 1:1 (0:1)
Branky: 51. Trapp - 27. Zábojník. ŽK: Jiráček, Petržela - Zábojník, Eliáš. Rozhodčí: Adam, Filgas, Vysloužil. Diváci: 3060.
Plzeň: Ticháček - Limberský, Rada, Navrátil (84. Krbeček), Jiráček - Kolář, Horváth, Trapp, Petržela - Mlika (61. Varadi), Rezek (73. Vaculík).
Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Huber, Hamouz - Michálek, Loučka, Eliáš, Žofčák - Klapka (84. Valenta), Lafata (90. Hesek).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články