Hlavní obsah

Levý se dopoledne Zlínu upsal, odpoledne už vedl na Strahově trénink

PRAHA

Dopoledne se Zlínu upsal, odpoledne už vedl na Strahově první trénink svých nových svěřenců, večer chystal taktickou přípravu na nedělní premiéru na lavičce mužstva, které má v nejvyšší fotbalové soutěži zachránit. Pro trenéra Stanislava Levého byl první listopadový den mimořádně rušný...

Článek

Nakonec slovo dodržel a Zlínu se upsal, i když v posledních týdnech a hlavně dnech se spekulovalo, že zamíří na jinou štaci. Lukrativnější, sportovně zajímavější...

Slovo dodržel, smlouvu podepsal

„Pochopitelně že jsem všechny tyto spekulace registroval, ale až teď mohu přiznat, že zájem dalších klubů byl opravdu konkrétní. Z tuzemska i z ciziny,“ prozradil pro Sport. cz Stanislav Levý, když se v sobotu dopoledne se zlínskou generalitou konkrétně domluvil na podmínkách svého angažmá a smlouvu znějící do 30. června příštího roku podepsal.

„Nebylo by korektní, abych trenérskou štaci ve Zlíně zaměnil za nabídku lukrativnější a třeba i sportovně zajímavější. Už proto, že ve Zlíně na mě celý dlouhý měsíc čekali,“ vykládal Stanislav Levý, který musel až do posledního říjnového dne čekat, než mu vyprší smlouva v Plzni. To z obav, aby z Viktorie nepřišly nějaké obstrukce.

Smlouva jen do konce sezóny

Od soboty byl volný, takže k avizovanému podpisu smlouvy nakonec došlo. Ovšem, jen do konce ligového ročníku. „Byl to oboustranný požadavek. Uvidíme, jak bude naše spolupráce vypadat,“ vysvětloval Levý, že v žádném případě neměl zájem Zlín vydírat a dožadovat se smlouvy znějící na dva či tři roky.

Se zlínským mužstvem absolvoval v sobotu odpoledne na Strahově první trénink, ještě před ním však před hráče předstoupil se svými požadavky.

„Na rovinu jsem jim řekl, že se nedívám na jména ani na věk, ale vyžaduji od nich disciplínu, respekt a ochotu nechat na hřišti všechno. Po naplnění devadesáti minut musí mít v každém utkání čisté svědomí,“  prozrazoval Levý, co bude na nových svěřencích požadovat.

Cíle je jediný - záchrana v lize

„Nejsme v jednoduché situaci, takže v dalším průběhu ligy nám musí jit o jedno jediné - abychom pro Zlín nejvyšší fotbalovou soutěž zachránili,“ ví nový trenér Zlína moc dobře, co ho čeká.

Proto by chtěl za vidinou ligové záchrany vykročit už v neděli odpoledne v Praze, kde se svým týmem nastoupí pod žižkovskou televizní věží proti střížkovským Bohemians. „Budě to těžké utkání, ale těžké  bude každé, které teď přijde. A my to všech musíme jít s jediným cílem - vyhrát a získat tři body,“  apeloval Stanislav Levý na zlínské fotbalisty při prvním společném tréninku.

Reklama

Související témata: