Hlavní obsah

Fotbalisty Plzně sráží k ligovému dnu sedm remíz

PLZEŇ

Remízová kalvárie plzeňských fotbalistů nekončí. Proti Jablonci si Viktoria připsala již sedmý nerozhodný výsledek v podzimní lize, čímž se na nelichotivém trůnu remízového krále vyrovnala Českým Budějovicím. Během dvanácti kol dokázal Vrbův soubor vyhrát pouze dvakrát.

Článek

Sázkaři začínají mít fotbalisty Plzně rádi. Rozhodnou-li se totiž zařadit na tiket zápas Viktorie, mají téměř šedesátiprocentní jistotu, že utkání skončí nerozhodně. Sedm remíz ze dvanácti zápasů, to je pozoruhodný úkaz. A také hlavní důvod, proč ambiciózní tým nadopovaný posilami ze Sparty přešlapuje ve druhé polovině tabulky.

„Je fakt, že až na prohru v Olomouci jsme herně nezklamali. Ale ty body za remízy naskakují hodně pomalu,“ mračil se kouč Jaroslav Šilhavý, když se nerozhodné výsledky jeho týmu začaly povážlivě hromadit. Nakonec také srazily trenérovi vaz. Plzeň převzal Pavel Vrba, který začal stylově - remízou... Ta proti Spartě měla přece jen určitou váhu, a tak se po vítězství na hřišti Bohemians Praha čekal patřičný rozlet. Nedostavil se, po plichtě s Jabloncem je Viktoria zase tam, kde byla.

Gambrinus liga má ovšem ještě jednoho remízového experta. Před dnešním duelem s Viktorií Žižkov mají sedm nerozhodných výsledků na kontě také České Budějovice. Jihočeši pod novým trenérem Pavlem Tobiášem ještě neprohráli, ale ze sedmi zápasů jich šest skončilo remízou. Také českobudějovický patriot je z této série na lavičce poněkud nervózní.

„Body z venkovních zápasů už bychom potřebovali potvrdit i domácím vítězstvím. Jen remízy nestačí, stále za sebou táhneme úvodní čtyři nepovedená kola,“ poukazuje Tobiáš.

<tbody><tr class="invert"><td colspan="3">Králové remíz v probíhajícím ročníku fotbalové ligy</td></tr><tr><td>České Budějovice</td><td>7</td><td> 11 odehraných zápasů </td></tr><tr><td>Plzeň </td><td>7</td><td>12 odehraných zápasů</td></tr><tr><td>Brno </td><td>4</td><td>11 odehraných zápasů </td></tr><tr><td>Olomouc </td><td>4</td><td>11 odehraných zápasů</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: