Hlavní obsah

Bohemians - Zlín 1:0Trenéru Levému se zlínská premiéra na Bohemians nepovedla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Dobeš 1 : 0

PRAHA

Fotbalový kouč Stanislav Levý nezažil úspěšnou premiéru na lavičce Zlína. Jeho svěřenci nezvládli duel pod žižkovskými reflektory, neboť prohráli 0:1 na půdě nováčka Bohemians Praha. O jediný úspěšný zásah se postaral domácí Dobeš ve 24. minutě. Svůj jubilejní 350. ligový zápas oslavil před nejnižší návštěvou sezóny zlínský Marek Zúbek.

Článek

„První poločas jsme hráli zbytečně ustrašeně, mužstvo si po nekvalitních výsledcích nevěřilo, navíc jsme ztráceli laciné balóny. Ve druhé půli to z naší strany bylo lepší, vytvořili jsme si střelecké příležitosti, které jsme ale bohužel nedokázali proměnit. Jeli jsme si sem minimálně pro bod,“ řekl po utkání hostující trenér Levý.

Před nejmenší návštěvou sezóny se na Žižkově snažili praktikovat hostující fotbalisté kombinační fotbal. Stejně tak ale jako ofenzivní tažení domácích, končila i snaha Zlína před šestnáctkou soupeřova týmu. Ve 24. minutě ale hostující obrana zapomněla na Dobeše, jenž se tváří v tvář Kořínkovi nemýlil.

Svěřenci trenéra Levého se i nadále snažili o překonání domácí obrany rychlými přihrávkami. Po jedné takové akci zkoušel štěstí slovenský záložník Kóňa, stejně jako v předešlých případech ale ani jeho pokus neskončil mezi třemi tyčemi branky Bohemians. Po celý první poločas toho fotbalisté obou celků na trávníku příliš nepředvedli.

S druhým poločasem přišel nástup hostů. Nejprve pálil nad Musil, poté letěl těsně vedle šibenice pokus nového může na trávníku Žůrka. Nato přišly dvě šance domácích. Nejprve zlínská obrana odrazila pokus Dobeše, potom těsně vedle pálil Jablonský, jenž je v týmu nováčka na hostování z pražské Slavie.

Na druhé straně vyzkoušel po zemi při svém 350. ligovém startu pozornost domácího gólmana zlínský Zúbek, ani jeho pokus ale gólem neskončil. Po hodině hry se o slovo přihlásil opět Žůrek, jeho střela letěla ovšem hodně nad. Osmělili se i domácí. Galabavého střelu vyrážel Kořínek na roh, Lancevičovu nebezpečnou hlavičku pak chytil pohotově do rukavic. V závěru ještě vyraziil zlínský gólman tvrdou ránu ze standardky Galbavého.

„Chtěli jsme napadat soupeře už v rozehrávce, do sestavy jsem na toto utkání dal spíše běhavé hráče než v posledním utkání proti Plzni. V první půli rozhodl zápas v náš prospěch shodou okolností bývalý hráč Zlína Dobeš. Když ve druhé půli přišel na trávník zlínský Žůrek, začaly nám problémy, neboť se hned po svém nástupu na hřiště předvedl dvěma nebezpečnými brejky,“ řekl kouč Bohemians Luboš Urban.

Bohemians -  Zlín 1:0 (1:0)
Branky: 24. Dobeš. ŽK: Macháček, Vošahlík - Malchárek, Kroča. Rozhodčí: Hájek, Zlámal, Handlíř. Diváci: 930.
Bohemians: Beláň - Macháček, Horáček, Lancevič, Grznár - Galbavý, Demeter, Zoubek (65. Turtenwald), Jablonský (81. Vošahlík) - Kincl, Dobeš (87. Fenyk).
Zlín: Kořínek - Malchárek (87. Bačík), Kroča, Malý, Pazdera - Musil (80. Baranayai), Kóňa, Zúbek, Vyskočil (46. Žůrek) - Šmahaj, Kroupa.

Reklama

Související témata: