Hlavní obsah

Příbramský kanonýr Huňa potvrdil střeleckou formu

Ani nejmenší pochybnost nepřipustili fotbalisté Příbrami v nedělním duelu s Kladnem, v němž se vzhledem k postavení obou celků ve spodních patrech tabulky, hrálo tzv. o šest bodů. Svého středočeského soka domácí přehráli i přestříleli.

Foto: 1. FK Příbram

Útočník Daniel Huňa (uprostřed) je příbramským kanonýrem.

Článek

Příbramský kanonýr Daniel Huňa si připsal sedmý podzimní gól a uklidnil v duelu s Kladnem svoje spoluhráče. „Tyhle domácí výhra jsou pro nás moc důležité, hlavně se soupeři ze spodku tabulky,“ pochvaloval si kapitán domácích a ke gólu dodal: „Měl jsem do šestnáctky nabíhat jinak, ale šel jsem ke gólmanovi s tím, že se to ke mně nějak odrazí. Míč ke mně skutečně doputoval, tak jsem ho napálil nártem do sítě. Dávat góly, to je můj úkol.“

Vítězství domácích pojistil sváteční střelec Michal Klesa... „Já moc gólů nedávám, můj úkol je branky připravovat. Z téhle trefy, která pojistila zasloužené vítězství, mám ale radost. Lukáš Pleško mi fantasticky předložil balón, to už nešlo nedat. Byl to zápas o šest bodů a my jsme soupeřům ze spodu tabulky odskočili. Rozhodně ale nesmíme usnout na vavřínech,“ říkal spokojeně příbramský záložník.

Hosté odcházeli z příbramského trávníku hodně rozčarovaní. „My jsme si dali polovlastní první gól, kdy domácí využili naší chyby při odkopu. Snažili jsme se zápas otočit, ale bohužel jsme na to tentokrát neměli. Prakticky jsme neohrozili branku,“ smutnil brankář Roman Pavlík, který minimálně ještě tři góly chytil. „Co je to platné, přijeli jsme sem bodovat a nevezeme nic. Musíme bezpodmínečně bodovat doma,“ dodal.

Reklama

Související témata: