Hlavní obsah

Slávista Vaniak: Druhá půle už neměla takové grády

PRAHA

Fotbalisté Slavie sice přišli o domácí neprůstřelnost, přesto slavili proti Brnu vítězství. O plném bodovém zisku rozhodli sešívaní již v prvním poločase, kdy se dvakrát trefil Necid. Ve druhé půli červenobílí polevili a v závěru zápasu po hrubé chybě obrany překonal Vaniaka Šural. „Inkasovaná branka nás samozřejmě mrzí, ale důležité jsou tři body,“ přiznával po utkání gólman Vaniak.

Článek

Rozdílných poločasů si všiml i gólman sešívaných Martin Vaniak. „První půle byla z naší strany výborná a šli jsme do zaslouženého vedení. Druhý poločas už neměl takové grády. Vedení nás možná trochu ukolébalo,“ poznamenal. „Inkasovaná branka nás samozřejmě mrzí, ale důležité jsou tři body,“ dodával.

Ty zařídil devatenáctiletý útočník Tomáš Necid. Oba zásahy patřily do kategorie „velmi snadné“. Na první přihrál miomentálně nejlepšímu  střeklci ligy Šmicer, druhou pak skvostným průnikem zařídil Krajčík. „Byly to nejlehčí góly v mé kariéře,“ přiznal  Necid a pochválil spoluhráče. „Při první brance se krásně uvolnil Vláďa Šmicer a mně stačilo jen nastavit nohu. Druhý vypracoval Matej Krajčík a já jsem jen doklepl míč z metru do prázdné branky,“ popsal trefy Necid.

Pět minut před koncem vykřesalo Brno jiskřičku naděje, na zvrat to však bylo málo. Střídající Josef Šural využil zaváhání obrany sešívaných a přeloboval bezmocného Vaniaka.

„Trenér mě nabádal ať dám gól, že jich slávisté doma moc nedostávají. Před utkáním se nám kouč snažil vtlouct do hlavy, že na dobrý výsledek máme, ale bohužel to nevyšlo,“ posteskl si střelec jediné branky Brna Šural a pochválil fanoušky v Edenu: „Jsou fantastičtí. Je to nádhera hrát v takovém prostředí."

Reklama