Hlavní obsah

Ani proti Zlínu nebyla naše hra ideální, uvědomují si Sparťané

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha porazili v předehrávce 13. kola Gambrinus ligy Zlín 2:0, ale žádná velká sláva to rozhodně nebyla. Tragičtí hosté se kromě pár náznaků na nic nezmohli a letenskou defenzivu v podstatě neprověřili. „Víme, že nehrajeme dobře. Musíme makat a jezdit po zadku,“ řekl po skončení utkání kapitán a střelec vítězné branky Patrik Berger.

Článek

Letenští na zlínskou obranu vyzráli až po změně stran, když skóre otevřel pěknou střelou z hranice pokutového území právě Berger. „Trenér nás nabádal, ať střílíme ze střední vzdálenosti. Nakonec se to vyplatilo,“ řekl po utkání středopolař, jenž si uvědomuje, že jeho spoluhráči nepředvádějí nejkrásnější fotbal a vyjádřil se k pískotu fanoušků: „Diváky chápu, přišli na fotbal a chtěli se bavit...“

Nedostatků v předvedené hře si byl vědom i Kamil Vacek. „Všichni víme, že naše hra nebyla ideální. Musím říci, že to dnes bylo vítězství vůle. Jsem moc rád, že jsme utkání zvládli, což v naší obtížné situaci bylo velice důležité,“ poznamenal.

Platilo známé nedáš dostaneš

Vítězství Sparty mohlo být i výraznější, ale to by Zlín nesměl mít Iva Zbožínka, který dvakrát vykopával míč z prázdné branky. „Necítím se jako nějaký zachránce. Jsem obránce a mým úkolem je gólům zabraňovat,“ nepřeceňoval své zákroky Zbožínek a zalitoval, že Sparta skórovala vždy po šancích Zlína.

„Před druhým gólem domácích byl v příležitosti Zúbek, kdyby vyrovnal mohl se zápas vyvíjet jinak, takhle jsme z protiútoku dostali gól. Platilo známé nedáš dostaneš,“ řekl smutně a pokračoval: „Je škoda, že jsme inkasovali po nepříliš vyložených šancích. Nyní nás čeká zápas s Olomoucí a ten musíme zvládnout.“

Na lavičku Zlína usedl podruhé trenér Levý, který před několika dny mužstvo přebral. „Moc prostoru na nějakou změnu nebylo. Zaměřili jsme se na obranu a bránění standardních situací. Teď se chceme dát co nejvíce dohromady a uhrát nějaké body,“ doplnil Zbožínek.

Reklama

Související témata: