Hlavní obsah

Kladno - Teplice 1:1Zaváhání Pavlíka zajistilo Teplicím bod v Kladně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Šilhan 1 : 0
71. Stožický 1 : 1

KLADNO

Dvě nepředstavitelné chyby brankářů vybočily z bídného představení, v němž fotbalisté Kladna remizovali s Teplicemi 1:1. Domácí mužstvo po lepší první půli po změně stran díky několika rychlým výpadům Severočechů mohlo prohrát, ale nepřesnost provázela oba týmy celých devadesát minut.

Článek

Teplicím srazila vaz fatální chyba Belice. Při první standardní situaci čekal na roh Szaboua s nataženýma rukama tak dlouho, až míč Šilhán hlavou trknul do sítě - 1:0. „Sebral mi balón z rukou. Nebyla to složitá situace, měl jsem míč vyboxovat,“ kál se Tomáš Belic, brankář Teplic. Jeho spoluhráči byli do přestávky zoufalí. Bez přihrávky a přesnosti, jen s náhodně nakopnutými míči na úspěch myslet nemohli.

Domácí ve středu pole smysluplnou kombinaci předvedli, leč s blížím se trestným územím soupeře jim přesnost chyběla. I proto byli brankáři bez práce. A když Cigánek ve 42. min. zpoza vápna po přihrávce Herzána technicky vypálil, zastoupilo překonaného  Belice břevno. Severočeši měli blízko k vyrovnání vzápětí, ale Vachoušek z osmi metrů napálil jen bránícího Strnada. „První půle z naší strany byla katastrofální,“ věděl Jiří Plíšek, trenér Teplic.

Po obrátce Teplice přidaly na pohybu a přesnosti, tudíž se k Pavlíkově brance dostaly, leč na šanci čekaly. Kladno mohlo rozhodnout po rohu Szaboua, ale hlavičku Beneše na brankové čáře zastavil Belic. Hosty vrátil do hry zaváháním brankář Pavlík, když Stožického centr z 35 metrů od postranní čáry nechal s odrazem na malém vápně doplachtit až do sítě. „Do poslední chvíle jsem čekal, jestli někdo nebude míč tečovat,“ krčil rameny Roman Pavlík.

A záhy po kladenském rohu Tepličtí vyrazili do brejku tří na jednoho, ale po kolmici Verbíře Mahmutovič ve stoprocentní pozici přestřelil. Kladno tak doma už pět zápasů neprohrálo, leč včera smutnilo. „Měli jsme vyhrát, měli bychom klid před pronásledovateli,“ smutnil Hřídel.

SK Kladno - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 4. Šilhan - 71. Stožický. Rozhodčí: Jílek - Teuber, Štěrba. ŽK: Strnad, Szabo, Gross - Sabou, Merzič, Verbíř. ČK: 80. Sabou. Diváci: 2154.
Kladno: Pavlík - Gross, Beneš (90+1. Šisler), Killar, Hajník - Smutný, Herzán, Strnad, Szabo, Cigánek (65. Bartoš) - Šilhan (81. Zachariáš). Trenér: Hřídel.
Teplice: Belic - Matula (65. Jun, 87. Rosa), Lukáš, Klein, Merzič - Verbíř, Doležal, Sabou, Stožický - Mahmutovič, Smejkal (33. Vachoušek). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: