Hlavní obsah

Žižkovský klaun Vozábal posmutněl: Na fórky teď není nálada

Pavel DosadilSport.cz

Kanadskými žertíky častuje spoluhráče na všech svých štacích. Na Žižkově si náramně kápl do noty s dalším vtipálkem Petrem Švancarou, takže takový Petr Gabriel se musí mít neustále na pozoru. Jsou však období, kdy i fotbalový klaun posmutní. Právě takové teď čerstvě třicetiletý záložník Martin Vozábal ve Viktorii prožívá.

Článek

V novém čísle magazínu Hattrick jste si se Švancarou zařádili v přestrojení za Pata a Mata. Už jste stačili prubnout, jaké pochopení bude mít pro vaše žertíky nový kouč Ščasný?

Já trenéra zažil v Mostě a někteří kluci zase při jeho prvním působení na Žižkově. Jenže na vtípky teď není čas ani nálada. Pořád se sice snažíme udržet pozitivní atmosféru, abychom neupadli do ještě větší skepse. Ovšem v naší situaci je čas pracovat, dělat body a semknout se, ne vymýšlet legrácky.

Trenér Ščasný převzal mužstvo na posledním místě tabulky. Za příznivější situace smysl pro humor má?

Určitě má. Během zápasu je dost impulsivní, což je lepší, než kdyby u lavičky jen stál a koukal. Jinak se s ním můžete bavit o čemkoliv.

Na své zvyklosti byl kouč při premiéře proti Liberci nezvykle klidný...

Umí být pruďas, to jsem v Mostě poznal. Jenže momentálně by razantní koučování mužstvu asi moc nepřineslo. Na hráče bude přísný, ale teď se hlavně potřebujeme dostat psychicky nahoru.

Ščasný je zpátky na Žižkově jen pár dnů. Co všechno už změnil?

Nevím, nejdůležitější změny se projeví až během zimní přestávky. Ještě nám zbývají tři zápasy, v nichž může každý dokázat, jestli na to ve Viktorce má. Jaro bude strašně těžké... Trenér zatím nic nerozboural, ještě přesně neví, na koho má sázet. Takže žádné zásadní změny, hotel nebo soustředění, to všechno bylo stejné jako dřív.

Až na sobotu, kdy jste měl 30. narozeniny. Stihl jste aspoň nějakou menší oslavu?

Den před zápasem!? Jasně, byli jsme úplně na šrot... (přece jenom se rozesměje)

Reklama

Související témata: