Hlavní obsah

Jablonečtí proti nováčkovi zabrali

Josef PešoutSport.czPrávo

Po sérii čtyř zápasů bez vítězství včetně vyřazení z Poháru ČMFS fotbalisté Jablonce zabrali proti Bohemians Praha (2:1). „Před utkáním bylo cítit, že potřebujeme vyhrát. Na hráčích jsem pozoroval nervozitu, ale i odhodlání. V tabulce pravdy jsme se dokonce dostali do minusu a každé další domácí zaváhání by nám přivodilo komplikace,“ uvědomoval si trenér František Komňacký důležitost střetnutí s nováčkem.

Článek

„Ve hře nám v některých pasážích chyběla větší lehkost a samozřejmost. Respektovali jsme však i soupeře, který dobře vzdoroval. Jsem rád, že se nakonec střelecky chytli Klapka s Lafatou,“ pravil jablonecký kouč.

V poslední době udělal zásah do složení stoperské dvojice. „Místo kapitána Homoly tam hraje vedle Hubera Pavlík. Nebyl jsem spokojen s tím, jak Homola šéfoval obraně. Proto přišly změny, které snad povedou ke zlepšení organizace obranné hry,“ vysvětlil Komňacký.

Střelec Klapka: Už bylo načase

Ústřední postavou domácích byl Filip Klapka, který první gól vstřelil a na druhý nahrál Lafatovi. „Trefil jsem se po dlouhé době. Zatím na podzim jsem pálil většinou do tyčí nebo vedle, takže už bylo načase, abych skóroval,“ oddechl si po zápase.

„Pavel Eliáš to tam naváděl a už to vypadalo, že bude střílet. Míč jsem mu ale ukopl a dobře jsem udělal. Kdyby to Eli kopl tak jako předtím na vápně, tak by si gól nedal. Zaplaťpánbůh, že to vyšlo aspoň mně,“ tvrdil Klapka. „Škoda, že jsme v první půli nepřidali ještě jeden gól. Mohl být klid. Po Lafatově zvýšení jsme zbytečně inkasovali, což nebudu komentovat. Michal Špit s Tomášem Huberem se nedohodli, ale nakonec jsme i přes tu jednu chybu vítězství udrželi,“ líčil Klapka.

„Až do toho gólu jsem měl tři dobré šance. Jsem rád, že jsem tu smůlu protrhl. Dostal jsem pěknou přihrávku od Filipa Klapky, který mi už předtím radil, ať střílím nůžkami,“ prohodil David Lafata, který zaznamenal svůj třetí podzimní gól. „Není to moc, ale těší mě každý zásah. Hlavně, abychom nějak zvládli podzimní finiš,“ dodal zkušený forvard.

Reklama

Související témata: