Hlavní obsah

Berger: Trenér nám v poločase vyčinil, že nestřílíme

Karel FeltSport.czPrávo

Po více než třinácti letech se v české nejvyšší fotbalové soutěži trefil Patrik Berger. Tentokrát v dresu pražské Sparty, kterou svou úvodní brankou nasměroval k zisku tří bodů nad trápícím se Zlínem. "Je příjemné, když mi to tam spadne, ale důležitější jsou tři body," řekl po sobotním zápase zkušený záložník.

Článek

Vzpomněl jste si po vstřelení gólu, že jste se naposledy trefil v lize v květnu 1995 v dresu Slavie v Benešově, a to hned dvakrát?

To vůbec ne, je to dávno, pak jsem byl dlouho v zahraničí.

Na branku Zlína jste vyslal svoji obávanou dělovku. Udělal vám gól radost?

Je příjemné, když mi to tam spadne, ale důležitější jsou tři body. Ta moje trefa byla důležitá v tom, že jsme vedli a uklidnili se. Myslím, že to byl i hezký gól, ten volej Míry Slepičky také. Ale není důležité, kdo ty branky dal, podstatné jsou tři body.

Mohl jste dát ještě jeden před tím...

Ale to jsem trefil záda nějakého obránce.

Se Zlínem jste se ale hodně trápili, čím to bylo?

My jsme věděli, že to nebude jednoduchý zápas. Zlín venku brání v jedenácti. Má vysoké stopery, vzduchem to nešlo, tak jsme se snažili hrát po zemi, což komplikoval těžký terén.

Proč jste nestříleli už v první půli tak často jako ve druhé?

Trenér nám řekl už před utkáním, že máme hodně střílet. My jsme to ale nedělali, tak nám v poločase patřičně vyčinil. Řekl nám, že se musí celkově zlepšit naše hra dopředu, že máme také dobíhat před branku na případné odražené míče a víc napadat jejich rozehrávku. Poslechli jsme a vyšlo to.

Postřehl jste, že diváci chvílemi nespokojeně pískali?

Já se jim nedivím a chápu je. Nehrajeme dobře. Musíme jezdit po zadku, odmakat zápasy naplno. Šance si umíme vytvořit, jen je musíme proměňovat, pak jich snad přijde víc a nebudou pískat.

Do konce podzimu zbývají tři kola. Slavia má velký náskok, sledujete ji?

Slavia je hodně před námi. My musíme koukat na sebe, ne na ni. Ve hře je devět bodů, které jsou pro nás podstatné, nikoliv to, jak hraje Slavia. Navíc jsou před námi další dvě mužstva, takže my musíme vytěžit z těch tří zápasů maximum.

Reklama

Související témata: