Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Ostrava 0:2Baník ve šlágru kola vyloupil Boleslav a dostal se na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Mičola 0 : 1
45. Otepka (penalta) 0 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi nevyužili v pondělní dohrávce 13. kola první ligy možnost stáhnout náskok vedoucí Slavie na rozdíl dvou bodů a po domácí prohře 0:2 s Baníkem Ostrava navíc přišli o druhou příčku. Na tu se posunuli právě Ostravané, kteří vykročili za vítězstvím již v první půli po trefě Mičoly a úspěšné penaltové exekuci Otepky. Baník ztrácí na Slavii čtyři body, Boleslav je o bod zpět.

Článek

„Jsem rád, za to, co jsme tady předvedli. Byl to konsolidovaný výkon bez velkých chyb v defenzivě. Věděli jsme, že je Boleslav hodně nebezpečná dopředu. V zápase mě potěšila koncentrace hráčů, která byla patrná už v přípravě na tento duel. Dnes nám vyšel úvod utkání, potom už jsme zápas kontrolovali až do konce,“ řekl po utkání ostravský trenér Karel Večeřa. „Jsem rád, že jsme navázali na předchozí zápasy. Důležité je, že jsme získali tři body. Je zbytečné koukat na ostatní týmy. Druhé místo je pro nás nyní zavazující,“ dodal.

Do utkání proti očekávání nenastoupil ostravský brankář Vašek, neboť se ještě před začátkem duelu při rozcvičení zranil. Že to nebude mít Baník na půdě Mladé Boleslavi jednoduché, ukazovali domácí už od počátku zápasu. Zajímavý náboj mělo utkání pro útočníka Středočechů Papadopulose, jenž v Ostravě fotbalově vyrůstal, po návratu ze zahraničí se ale rozhodl zamířit místo do Baníku do Boleslavi. A právě Papadopulos se objevil ve velké šanci již v první minutě utkání, kdy svou hlavičku po centru Poláčka poslal jen kousek vedle Bučkovy branky.

Skóre otevřel Mičola

Mladoboleslavští byli i nadále aktivnější, což hostům dělalo značné potíže a dlouho si nevěděli rady s překonáním středočeské defenzivy. Až na začátku čtrnácté minuty se dral za míčem do soupeřova vápna ostravský Střihavka, bohužel pro hosty šel míč od útočníkových kopaček jen do zámezí. A tak sektor fanoušků Baníku vybuchl radostí až při akci následující. Otepka si postavil míč k rohovému praporku. Odtud poslal míč až na zadní tyč Millerovy branky, kde pohotově zakončil nikým nehlídaný Mičola.

Po obdržené brance aktivita domácích notně povadla. Nutno ovšem dodat, že ani Baník si nedokázal při svých výpadech na půlku soupeře vypracovat nějakou další gólovou akci. Až ve 44. minutě přiťukl Lička do vápna Svěrkošovi, jenž se otočil kolem dvou mladoboleslavských obránců, načež byl očividně stažen k zemi Janíčkem. Sudí Mikel odměnil zákrok boleslavského beka žlutou kartou a nařízenou penaltou, kterou proměnil Otepka, a hosté se mohli radovat z dvoubrankového vedení.

Čtyři minuty po změně stran měl na kopačce snížení domácí kapitán Rajnoch, jeho pokus zpoza ostravské šestnáctky ale proletěl jen těsně vedle šibenice, a pro hosty uspokojivé skóre nezměnil ani o minutu později hlavičkující Pecka. Po hodině hry mohl snížit Papadopulos, který sice v samostatném úniku obešel gólmana Bučka, do prázdné branky ale vyslal tak pomalou střelu, že ji ostravská defenziva stačila odvrátit. Ostravského gólmana se pokusil překvapit ještě Kalina, jeho lob ovšem Buček vyrazil.

Lička se soupeře prý nedotkl

„Jsme zklamaní, protože jsme zápas prohráli. Nezačali jsme nejhůř. Vůbec poprvé v této sezóně jsme na vlastním trávníku prvně prohrávali. Trochu nás to rozhodilo. Hráčům nemůžu upřít snahu, ale chyběla mi kvalita v zakončení,“ řekl kouč domácích Pavel Hapal.

Baník si došel pro tři body v deseti. V závěru utkání si červenou kartu zblízka prohlédl hostující Lička, který na soustavné dotírání Kaliny u pomezní čáry reagoval naznačením úderu do soupeřova obličeje. "Možná to tak vypadalo, ale já jsem se ho ani nedotknul. Nechápal jsem, že mi sudí ukázal červenou kartu," hájil se po zápase vyloučený Lička.

FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava 0:2 (0:2)
Branky: 17. Mičola, 45. Otepka (z pen.). ŽK: Procházka, Janíček - Otepka, Svěrkoš. ČK: Lička. Rozhodčí: Mikel, Filípek, Filgas. Diváci: 4860.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Procházka, Mach - Mendy (70. Táborský), Rajnoch, Sylvestre, Poláček (57. Kysela) - Papadopulos (78. Řezníček), Pecka
Ostrava: Ostrava: Buček - Řezník, Neuwirth, Marek, Tchuř - Mičola (78. Rajtoral), Otepka (90. Pavlík), Galásek, Lička - Střihavka (90. Zeher), Svěrkoš.

Reklama

Související témata: