Hlavní obsah

Baník zůstal po remíze druhý, před Boleslav se dostal Liberec

PRAHA

Čtyři zápasy mělo v sobotu na programu 14. kolo nejvyšší fotbalové soutěže. Ostravský Baník ztratil v honu za vedoucí Slavií, když se na domácím hřišti rozešel s Českými Budějovicemi bezbrankovou remízou, nepřišel ale o druhé místo, protože Mladá Boleslav prohrála 0:2 v Plzni. Před středočeský celek se navíc v tabulce dostal Liberec, který doma porazil 2:0 Kladno. Bodovou rovnost s Libercem neudržela Olomouc, jež remizovala 1:1 ve Zlíně.

Článek

Ostrava byla na Bazalech týmem, který se staral o dění na hřišti, efektivní defenziva Jihočechů ale nedovolila zakončení a co šlo na bránu, to pochytal budějovický gólman Kučera. Oba celky tak prodloužily svou sérii v neporazitelnosti: Baník nepoznal již osm zápasů v řadě porážku, Budějovice neprohrály podesáté za sebou a dál se vzdalují od sestupového pásma.

Po zaváhání ostravského celka měla šanci poskočit na druhou příčku Mladá Boleslav, která ztratila pozici za Slavií právě v duelu s Baníkem. Středočeši ale v Plzni neuspěli a po brankách Navrátila a Koláře prohráli 0:2. Boleslav tak čeká na vítězství již téměř měsíc, tři body získala naposledy 19. října v duelu s Teplicemi.

Tým trenéra Hapala navíc spadl na čtvrtou příčku za Liberec, který nedovolil ztrátu bodů v duelu s Kladnem. Slovan v utkání s třetím nejhorším týmem v lize nezaváhal a připsal si sedmou výhru v sezóně. Za vítězstvím domácí vykročili již v první půli, kdy z voleje skóroval Papoušek, před koncem utkání pak přidal pojistku Smetana. Liberec i Boleslav mají na kontě 25 bodů a v neděli se před ně může dostat pražská Sparta, pokud získá tři body z duelu s Bohemians.

Před Spartu se mohla dočasně posunout Olomouc, která ve Zlíně usilovala o páté vítězství v řadě. Sigma na hřišti celku bojujícího o udržení v nejvyšší soutěži vedla, když Melinho v úvodu utkání proměnil penaltu nařízenou po faulu a vyloučení domácího gólmana Kořínka. Zlín se ale i v deseti dokázal prosadit a zaslouženou remízu vystřelil Kroča.

Gambrinus liga - 14. kolo
Ostrava - České Budějovice 0:0on-line
Liberec - Kladno 2:0 (1:0)on-line
Branky: 38. Papoušek, 87. Smetana.
Plzeň - Mladá Boleslav 2:0 (1:0)on-line
Branky: 30. Navrátil, 48. Kolář.
Zlín - Olomouc 1:1 (0:1)on-line
Branky: 66. Kroča - 16. Melinho z pen.
Další program 14. kola
Neděle:
17:00Příbram - Jablonecon-line
17:00Bohemians - Spartaon-line
20:00Slavia - Žižkovon-line
Pondělí:
17:15Teplice - Brnoon-line

Reklama