Hlavní obsah

Liberec - Kladno 2:0Liberec porazil Kladno a po třech zápasech se dočkal tří bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Papoušek 1 : 0
87. Smetana 2 : 0

LIBEREC

Fotbalisté Liberce ukončili třízápasové čekání na vítězství, když v dnešním utkání 14. kola první ligy porazili doma Kladno 2:0. Tři body zajistili Severočechům Petr Papoušek a v závěru střídající Ondřej Smetana. Hostujícímu kouči Martinu Hřídelovi, který ve Slovanu strávil velkou část své trenérské kariéry, návrat pod Ještěd nevyšel.

Článek

O záchranu bojující Kladno začalo ustrašeně, ale už po pěti minutách se zbytečného respektu zbavilo. Rychlonohý Smutný se po pravé straně prodral přes nedůrazného Vulina a zachraňovat musel až Zlámal. Liberec sice častěji držel míč, ale při finálních přihrávkách se trápil. Hostující obrana, v níž poprvé od osudného střetu v Mladé Boleslavi nastoupil od začátku uzdravený Bartoš, navíc pracovala obezřetně.

Když už ve 24. minutě utekl po Bartošově pravé straně Papoušek, mířil Nezmar, k němuž centr prošel, v dobré pozici mimo tři tyče. Za čtyři minuty neudržel gólman Pavlík míč, ale Papoušek jej následně nedokázal prostřelit. Kombinace příliš nevycházely ani jednomu z týmů, a tak se oba celky snažily především o střely. Kladenský Szabo však z dálky přestřelil a domácímu Dočkalovi dokázali hosté v 38. minutě přízemní ránu srazit na roh.

Z něj si domácí vytvořili velký závar, který zakončil nechytatelnou střelou k tyči liberecký Papoušek. Slovanu po vstřeleném gólu narostla křídla a ještě do přestávky mohl přidat pojišťující gól, kdyby měl Kerič po Dočkalově přiťuknutí lépe seřízená mířidla.

Po pauze domácí v klidu drželi náskok. Kladenští sice vyvinuli větší ofenzivní snahu, ale ke Zlámalovi se dostávali jen ojediněle. Naopak v 67. minutě byl blízko druhému libereckému zásahu aktivní Dočkal, jehož střelu přibližně z deseti metrů hosté v poslední chvíli zablokovali. Za chvíli mířil na zadní tyč Gebre Selassie, ale Pavlík nemusel zasahovat.

Severočeši si postupem času začali počínat až příliš lehkovážně. V 74. minutě se jim to málem krutě vymstilo. Gólman Zlámal zaváhal při vybíhání, na hranici pokutového území ztratil míč, jenže hostující Szabo byl nejspíš tak překvapený, že místo střely z úhlu do opuštěné branky centroval.

Kladenští ve snaze vyrovnat otvírali obranu. V 83. minutě ještě selhal po rychlém úniku Kerič, ale za čtyři minuty už domácí další okénko v jejich zadních řadách využili. Na konci pohledné kombinace stál střídající Smetana, který po přihrávce Blažka nemohl minout. Liberec tak udržel domácí neporazitelnost v letošní sezoně a potvrdil, že proti Kladnu umí. V lize s ním ztratil v pěti vzájemných zápasech jen bod.

Slovan Liberec - SK Kladno 2:0 (1:0)
Branky: 38. Papoušek, 87. Smetana. Rozhodčí: Adámek - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Vulin - Killar. Diváci: 3197.
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Vulin - Dočkal, Bílek, Frejlach (85. Blažek), Papoušek (72. Dort) - Kerič, Nezmar (68. Smetana). Trenér: Škorpil.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Killar, Hajník - Smutný, Gross (62. Šisler), Herzán, Szabo (77. Zachariáš), Cigánek (33. Jurkič) - Šilhan. Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: