Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 1:1Zlín dokázal v oslabení remizovat s Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Melinho (penalta) 0 : 1
66. Kroča 1 : 1

ZLÍN

Přestože hráli fotbalisté Zlína proti Olomouci 78 minut jen v deseti bez vyloučeného gólmana Kořínka, dokázali enormní bojovností srovnat jednobrankové manko a vydřeli nakonec v sobotní moravské bitvě aspoň remízu. „Vzhledem k průběhu střetnutí s ní musím být spokojený,“ tvrdil trenér Tescomy Stanislav Levý, jenž získal ve třetím utkání po příchodu do Zlína s valašským týmem premiérový bod.

Článek

„Kluci prokázali obrovskou morálku. Cením si, že za stavu 0:1 a bez vyloučeného gólmana zápas nezabalili. Mladičký Dostál odvedl v brance výtečný výkon, ne nadarmo je juniorským reprezentantem,“ chválil Kořínkova náhradníka.

Po počátečním oťukávání předurčil další vývoj zápasu okamžik z 12. minuty. Domácí brankář Kořínek se nechal obehrát Pospíšilem a jistému gólu poté zabránil nedovoleným zákrokem. Za stažení zezadu viděl červenou kartu a nařízený pokutový kop proměnil s přehledem Melinho. To už stál v brance teprve sedmnáctiletý Dostál. který absolvoval těžkou prvoligovou premiéru.

Zlíňané se pak i v deseti pokoušeli o ofenzívu. Těsně vedle pravé tyče pálil Vyskočil a Žůrkovi se nepovedlo dovést do úspěšného konce ani jeden z několika nadějných úniků. Naopak Hanáci si už do přestávky žádnou další šanci nevypracovali, byť měli výhodu jednoho muže v poli navíc.

Po změně stran hosté přidali a Dostál zlikvidoval šance Ordošovi i Onofrejovi. Pak naopak Sigma i s trochou štěstí vyřešila dva závary před Drobiszem.

Potom už se ale Valaši dočkali vyrovnání. Po Vyskočilově přímém kopu lízl míč hlavou Kroča a k překvapení všech propustil chybující Drobisz balón do sítě. Olomoucký gólman. poté nemusel zasahovat proti Vyskočilově dělovce, která těsně minula branku. Na druhé straně vystrašil Dostála nebezpečnou střelou střídající Štěpán. V hektickém závěru byli Zlíňané vítězství blíž, po Bačově dělovce se míč otřel o břevno.

„Přesilovku jsme měli zvládnout lépe, ale každý bodík ze soupeřova hřiště se počítá. Soupeř po Kořínkově vyloučení už hrál bez zábran. Neměl co ztratit, počínal si na hraně rizika a zaslouženě vyrovnal,“ uznal olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

FC Tescoma Zlín - SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1)
Branky: 66. Kroča -16. Melinho z pen. Rozhodčí: Jílek - Čecháček, Tacina. ŽK: Bača - Štětina, Hudec, Onofrej, Pospíšil. ČK: 12. Kořínek (Zlín). Diváci: 2632.
Zlín: Kořínek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Pazdera - Malcharek (15. Dostál), Šmahaj (89. Malár), Bača, Kóňa (62. Kroupa), Vyskočil - Žůrek. Trenér: Levý.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Šuškavčevič, Komárek, Onofrej - Janotka (70. Štěpán), Melinho, Štětina (57. Hudec), Hořava, Pospíšil (89. Heidenreich) - Ordoš. Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: