Hlavní obsah

Bohemians - Sparta 4:3Sparťanská blamáž v derby s Bohemians - po hodinové přesilovce porážka!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Macháček 1 : 0
35. Kincl 2 : 0
39. Horáček (vlastní) 2 : 1
47. Slepička 2 : 2
62. Hušek 2 : 3

Zdeněk PavlisSport.cz

Neskutečné, jakou blamáž musela favorizovaná Sparta ve čtrnáctém ligovém dějství spolknout. Pod žižkovskými reflektory měla pětašedesát minut proti střížkovským Bohemians početní převahu, ale s přesilovkou si nevěděla absolutně rady, takže po divoké přestřelce odevzdala oslabeným, zato však nadšeně bojujícím klokanům všechny tři body.

Článek

Nic lepšího si Urbanovi svěřenci na úvod malého pražského derby snad ani přát nemohli. Pravda, Jeslínkovi zapůjčenému na Střížkov právě z Letné se bývalých spoluhráčů ještě zželelo, takže vyloženou šancí naservírovanou mladíčkem Krobem v 6. min. pohrdl, sedm minut poté si v další slibné příležitosti počínal stejně, jenže v 18. min. vypálil Macháček dobré dva tři metry za hranicí vápna a Blažek ve sparťanské bráně plachtil do prázdna. Míč zapadl přesně do rohu jeho brány a domácí vedli.

Hodinová přesilovka Sparty

Pochopitelně, že je zaplavila obrovská euforie, protože vycítili, že na načatou Spartu by konečně mít mohli. Za pár minut ovšem vystřízlivěli, neboť běloruský reprezentant Lencevič si sáhl na Kuliče a protože už žlutou měl, musel se z trávníku pakovat. Pro Chovancův tým tak začala přes hodinu trvající přesilovka, s níž si ovšem dlouho nevěděl absolutně rady. Zvláště, když po Grznárově centru z trestného kopu překvapil hlavičkující Kincl Blažka podruhé a Bohemians si tak v oslabení vedení pojistili.

Jejich euforie však měla pod žižkovskými reflektory zase krátké trvání, neboť nešťastník Horáček si srazil Bergrovu přihrávku od postranní čáry do vlastní brány, čímž konečně vybídl Spartu k náporu. Do půle ovšem platonickému, i když Kulič se Slepičkou vyrovnat mohli. Belaň se ovšem rozhodl odčinit své podzimní hříchy a zvláště při Kuličově šanci se vyznamenal.

Přestřelka pokračovala i po půli

Hned po půli se ovšem jen podíval, jak Slepička posílá po Kuličově rohu balón křížnou střelou za jeho záda, ze samého nadšení z vyrovnávacího gólu předvádí brilantní salto a Sparta konečně začíná brát početní převahu na vědomí. Hra na jednu bránu ovšem obrat ve skóre nepřinesla, neboť hned první střížkovský výpad ve druhém poločase skončil gólem. Fenyk se dostal k odraženému míči a Blažek se zase divil. Třetí střela na bránu, třetí inkasovaná branka!

Nedělnímu bláznovství však neměl být zdaleka konec. Hned za čtyři minuty totiž po Krobově trestném kopu hlavičkující Hušek vyrovnal a začínalo se tak nanovo. Sparta brzděná svými rowdies, kteří na deštěm skrápěný trávník vhazovali světlice a dýmovnice, se naposledy nadechla k náporu. Marnému a zbytečnému, protože Bergrova dělovka skončila jen na tyči, zatímco další protiútok Bohemians znamenal gól. Nechtěný syn Jeslínek se svému mateřskému klubu, jehož obrana hořela v hustém dešti jako papír, přece jen pomstil!

Derby dohrané pod pohrůžkou

Na letenské fanoušky to bylo už příliš, takže jejich řádění gradovalo a sudí Adam musel dokonce pohrozit, že malé derby předčasně ukončí. Až to je zklidnilo, takže zápas se nakonec přece jen dohrál, jenže Spartě to stejně nic platné nebylo.   Blamáž si musela protrpět až do konce, neboť v nastavení trvajícím osm minut se zmohla jen na břevno nastřelené Slepičkou a nakolik dalších šancí, které trestuhodně zahodila.

Bohemians-Sparta 4:3 (2:1)
Branky: 18. Macháček, 36. Kincl, 58. Fenyk, 76. Jeslínek - 38. Horáček (vlastní), 47. Slepička, 62. Hušek. Rozhodčí: Adam - Košec, Novák. Žluté karty: Lencevič, Dobeš, Demeter, Belaň - Vacek, Krob, Kulič. Červená karta: Lencevič (26.). Diváků: 4500.
Bohemians: Belaň - Macháček, Horáček, Lencevič, Grznár - Fenyk, Demeter, Dobeš (28. Turtenwald) - Zoubek - Jeslínek (90.Jablonský), Kincl (77. Vošahlík). Trenér: L. Urban.
Sparta: Blažek - Kudela, Voříšek, Hušek, Krob (83. Došek) - Kladrubský - Kušnír, Vacek (63. Holenda), Berger - Kulič (79. Zeman), Slepička. Trenér: J. Chovanec.

Reklama

Související témata: