Hlavní obsah

Na Střížkově zažívají Vánoce. A Kincl nejintenzivněji ze všech!

Zdeněk PavlisSport.cz

Na Střížkově prožívají předčasné Vánoce. A Marek Kincl asi nejintenzivněji ze všech, protože jeho Bohemians porazili v nedělním malém pražském derby Spartu, kde před odchodem do ciziny hrával a na níž si teď v zelenobílém dresu obzvláště smlsnul. A nejen gólem, který někdejšímu letenskému spoluhráči Jaromíru Blažkovi vstřelil a svému týmu tak k pomohl k šokující výhře.

Článek

Po výhře nad Spartou to ve vaší šatně vypadalo jako kdyby uvnitř explodovala bomba. Takový rachot se z ní hrnul...

A může se někdo divit? Vždyť Sparta se neporáží každý den. A my nad ní vyhráli v deseti.

Zvláště pro vás to musela být velká událost.

Logicky, protože jsem na Letné čtyři roky hrál, získal s ní titul, zahrál si v jejích barvách Ligu mistrů. A teď jsem ji v dresu Bohemians porazil.

Hecoval jste hodně spoluhráče, aby nechali na trávníku i duši a pomohli vám Spartu pokořit?

To jsem nemusel, protože po sparťanském skalpu toužili všichni. Před zápasem i v jeho průběhu, což muselo být vidět.

Odměnu za skalp Sparty jste asi sliboval jen vy sám...

V odměnách jsme se doslova předháněli. Zvláště po utkání každý sliboval, co za výhru do kabiny přinese. Většinou samé “zdravé“ věci, jako jsou chlebíčky. I trenér se ukázal, neboť nám dal hned dva dny volna.

Za hrdinský výkon jste si ho zasloužili. Porazit Spartu v deseti, a navíc jí v oslabení vstřelit tři góly, to bylo opravdu něco!

Před utkáním bychom brali bod. A když nám sudí po necelé půlhodině hodně přísně vyloučil hráče, byli bychom s remízou navýsost spokojeni také. Jenže my celé utkání dřeli, i v deseti jsme šli za výhrou a myslím, že jsme si ji zasloužili.

Nejvíc jste překvapili tím, že ani v deseti jste se nezakopali před vlastní bránu a nesnažili se vedení hájit. Ba co víc - v oslabení jste Spartě dokonce tři góly vstřelili!

Protože o přestávce nám trenér jasně řekl, že když něco podobného uděláme, bude to sebevražda. My se zklidnili, neuchylovali se k odkopávání míčů, dokázali je podržet, vyvést od vlastní šestnáctky, ohrožovat sparťanskou bránu a i v oslabení góly dávat. To bylo pro průběh zápasu a výsledek podstatné.

Sám jste se mezi střelce také zapsal. A rovněž v době, kdy už jste hráli v oslabení...

Centrovaný balón jsem před Blažkem hlavou jenom líznul, takže neměl šanci.

Závěr zápasu jste protrpěl na lavičce, neboť v poslední čtvrthodině už vás braly křeče a musel jste střídat...

Terén na Žižkově není v posledních týdnech právě ideální, navíc pršelo a já se svou výškou měl větší problémy, než druzí. Proto jsem se nechal vystřídat.

A poslední minuty prožíval na střídačce hotová muka!

Aby ne, když jsme vedli a strachovali se, abychom vítězství udrželi. Děsné nervy, ale nakonec jsme výhru uhájili, i když při dvou velkých šancích Sparty v nastaveném čase by se ve mně krve nedořezal.

Reklama

Související témata: